Novosti

Prostori za Ispostavu zabočke hitne uredit će se u bivšim prostorima mikrobiološkog laboratorija

Tek nakon drugog poziva građevinarcima za dostavu ponuda za sanaciju prostora hitne u Zaboku izabran je izvođač radova. Na prvi poziv nitko se od građevinaraca nije javio pa je naručitelj radova, Zavod za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije, postupak jednostavne nabave ponovio uz malo promijenjene uvjete. Naime, glavna promjena odnosila se na rok izvođenja radova, koji je prvotno u natječaju bio 30. svibanj 2018., što očito nitko od potencijalnih izvođača nije bio u stanju odraditi pa je sada u drugom natječaju rok produljen do 15. srpnja.

Izvođač iz Oroslavja

Kako nam je potvrdio ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije Krešimir Božić, dana 29. ožujka 2018. bio je zadnji dan za dostavu ponudu za sanaciju i uređenje buduće Ispostave Zavoda za hitnu medicinu KZŽ u Zaboku. – U ponovljenom pozivu su pristigle ponude građevinarskih firmi te je u tijeku pregled i ocjena ponuditelja. Možemo reći da već imamo izvođača koji zadovoljava uvjete. Riječ je o tvrtki iz Oroslavja. Ukoliko sve bude u redu, radovi bi trebali krenuti odmah nakon potpisivanja ugovora, dakle u travnju, a rok za izvođenje radova je sredina srpnja – rekao je ravnatelj zagorske Hitne, Božić. Prostori za Ispostavu zabočke hitne uredit će se u bivšim prostorima mikrobiološkog laboratorija u Zaboku, a vrijednost radova s PDV-om iznosi 300.000 kuna. Božić je na pitanje što misli što je razlog što se nije nitko javio na prvi poziv, rekao da je u razgovoru s građevinarcima s kojima je kontaktirao zaključio da većina njih ima ugovorene poslove i nisu bili sigurni da li bi u roku završili ugovorene poslove, zbog čega se i išlo u produžetak radova. Prostori za Ispostavu zabočke hitne uredit će se u bivšim prostorima mikrobiološkog laboratorija u Zaboku, na adresi Trg Sv. Jelene 6, a vrijednost radova s PDV-om iznosi 300.000 kuna.

Obilazak lokacija

Podsjetimo, zabočki Tim T1 hitne medicine još 2013. godine preselio se u prostorije zabočke Opće bolnice. Iako je negodovala i javnost, ali i struka, takva je odluka obrazložena činjenicom da Dom zdravlja u Zaboku ide u rekonstrukciju te da se hitna služba jednostavno, barem privremeno, mora iseliti. I nakon što je Dom zdravlja obnovljen, u njemu nije nađeno mjesto za zabočku hitnu. Javnost je negodovala sve glasnije, a zabočka gradska vlast odlučila je sa Županijom pokušati pronaći rješenje problema. Kako nam je u intervjuu prije nekoliko mjeseci rekao gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, najprihvatljiviji prostor za hitnu se pokazao prostor ‘stare škole’ u Zaboku, neposredno do Doma zdravlja.
– Moram pohvaliti ravnatelja Zavoda Krešimira Božića jer je vrlo intenzivno i s interesom brinuo o rješavanju tog problema, ali i Županiju. Za koji dan ćemo s projektantom obići lokaciju na kojoj će započeti radovi. Isto tako, riješit ćemo pitanje lakšeg pristupa vozila hitne pomoći samoj lokaciji, ali i autobusa – istaknuo je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content