Novosti

Prva obnovljena dionica Zagorske magistrale do sredine srpnja

Gotovo mjesec dana traju radovi na obnovi državne ceste D1 na dionici D205-čvor Zaprešić, na tzv. Zagorskoj magistrali. Dok traju radovi, za promet su zatvoreni pojedini dijelovi državne ceste. Obnova magistrale podijeljena je u četiri etape. Podsjetimo, prva etapa započela je početkom travnja zatvaranjem državne ceste D1 na dijelu od čvora Luka do čvora Veliko Trgovišće. Sada su u tijeku radovi na sanaciji nosivog dijela kolničke konstrukcije. Druga etapa radova odvijat će se od čvora Luka do čvora Pojatno, treća od čvora Pojatno do poslovne zone Zaprešić, a posljednja, četvrta etapa bit će ona od raskrižja s ulicom S. Pinjuha u Velikom Trgovišću do čvora Mokrice.

Prema informacijama iz Hrvatskih cesta, planirani dovršetak radova na prvoj etapi je sredinom srpnja. Sve četiri etape trebale bi biti obnovljene za 14 mjeseci. Dakle, tek drugo ljeto. Inače, obnova državne ceste D1 na dionici D205-Čvor Zaprešić, izvodi se u okviru programa rehabilitacije državnih cesta Betterment II.

-Zagorska magistrala sastavni je dio glavnog turističkog pravca zapadne Europe s glavnim gradom Hrvatske te dalje prema Jadranu. Regionalna značajka ove ceste za Krapinsko-zagorsku županiju vidljiva je kroz činjenicu da ona, osim što povezuje županiju sa gradom Zagrebom, spaja i niz društveno i gospodarski važnih velikih poslovnih subjekata Zagrebačke i Krapinsko – zagorske županije koji se nalaze neposredno na trasi obnove ceste. Državna cesta D1 na ovome dijelu povezuje i lokalne samouprave koje su vezane uz ovu cestu: grad Zaprešić te općine Bistra, Jakovlje, Luka, Veliko Trgovišće. Obnovom ove ceste svi ovi subjekti dobivaju sigurniji i kvalitetniji izlaz prema gradu Zagrebu i ostalom dijelu Hrvatske – naglašavaju u Hrvatskim cestama.

Četvrta, ujedno i posljednja etapa radova na obnoviZagorske magistrale bit će od

raskrižja S ulicom S. Pinjuha u Velikom Trgovišću do čvora Mokrice.

KARTA OBNOVE:

  1. FAZA- V. TRGOVIŠĆE-LUKA
  2. FAZA-LUKA-POJATNO
  3. FAZA-POJATNO-ZAPREŠIĆ
  4. FAZA-V.TRGOVIŠĆE-MOKRICE

    Izvor: Zagorski list

Skip to content