Novosti

Prva zagorska ekipa na Crossfit natjecanju

Crossfit je visoko intenzivan te konstantno varijabilan način vježbanja popularan u cijelom svijetu, a pogotovo u Americi gdje se elementi crossfita primjenjuju i u školama. Zbog načina treninga koji iziskuje minimalnu opremu, a garantira maksimalnu učinkovitost crossfit je iznimno brzo rastuć način treniranja, ali i natjecanja. Upravo je zato crossfit najpopularniji trend današnjice u svijetu fitnessa.

Odnedavno se ova naporna, ali atraktivna natjecanja organiziraju i u Hrvatskoj. Proteklog vikenda održalo se timsko natjecanje pod nazivom “Team battle 2021.” gdje je po prvi puta sudjelovala i zagorska ekipa. Tim se sastoji od 2 muška natjecatelja i 1 ženske natjecateljice – Saša Tršinski, Karlo Tumpa i Marko Vrbanec koji je ujedno i trener crossfita. Natjecanje je trajalo 2 dana gdje se tražila “najfit” ekipa u čak 7 odrađenih treninga.

Naši Zabočani ostvarili su 5. mjesto u ukupnom poretku čime su obzirom na uvjete treninga izrazito zadovoljni. Timovi su kroz natjecanje trebali pokazati svoje vještine u trčanju, olimpijskom dizanju, plivanju i gimnastici. Zanimljivosti natjecanja svakako pridonosi različitost izazova koje sportaši saznaju tek na dan natjecanja. Iznimno je bitan i faktor vremena, a presudna je strategija koja se radi unutar tima za svaki postavljeni zadatak. Već za 2 tjedna ekipu očekuje novo natjecanje gdje će se natjecati kao indiviualci na internacionalnom prestižnom natjecanju “Varaždin throwdown-u”.

Skip to content