Novosti

Prvi probni prelazak preko lansirng mosta

MOKRICE – Lansirni most tipa Bailey koji će omogućiti ponovno prometno spajanje Krapinsko-zagorske županije, dok traje rekonstrukcija mosta preko rijeke Krapine prezentiran je u srijedu novinarima. Lansirni most su pješke, osim zagorskih županijskih čelnika obišli i predstavnici Hrvatske vojske, izvođača radova, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general bojnik Dragutin Repinc, i zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu, brigadni general Ivan Jurić.

– Izuzetno smo zadovoljni brzinom kojim je odrađen posao. Za tri dana napravljen je most čime je naša Inženjerska pukovnija pokazala svoju profesionalnost. Na teritoriju RH nalaze se tridesetak mostova tipa ”Bailey”. Uvijek smo spremnipomoći hrvatskom narodu. Most će biti dovoljno snažan da podnese velik transportna vozila – istaknuo je general bojnik Drago Lovrić.

Zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić na čiju inicijativu i angažman se privremeni most i postavio zahvalio generalu Lovriću, te svim generalima i brigadirima koji su u vrlo kratkom vremenu realizirali projekt na dobrobit svih stanovnika i gospodarstvenika. Zahvalio se i predsjedniku Ivi Josipoviću koji je također puno pomogao, te Hrvatskoj vojsci od srca i iskreno.

Most će za transport biti osposobljen za pet do šest radnih dana. Potrebno je još urediti prilaznu cestu i most ispitati tako sve bude sigurno za prometovanje. Koliko će biti trošak, župan nije precizirao, većsamo istaknuo da će trošak podijeliti s Hrvatskim cestama. Most je dužine 33, 53metara, širok 3, 80 metara, a težak 65 tona. Promet preko lansirnog mosta odvijat će se prometnom signalizacijom. (M. Bašak)

Izvor: Zagorski list

Skip to content