Novosti

Prvi savjetnički posjet Gimnaziji A. G. Matoša – provedba eksperimentalnog programa „Škola za život“ 2. 7. 2018.

Gimnazija A.G.Matoša u Zaboku je jedna od 72 škole odabrane za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme.

Za eksperimentalni program “Škola za život” odabrane su ukupno 72 škole, odnosno 46 osnovnih i 26 srednjih škola koje polazi oko 8500 učenika i u kojima je zaposleno 1500 učitelja i profesora. Izborom su zadovoljeni svi prostorni i socijalni kriteriji koji su bili postavljeni. Proteklih mjeseci organizirana je edukacija po školama.

Kao jedan od procesa koji omogućava provedbu eksperimentalnog programa „Škola za život“ jesu i savjetnički posjeti članova Mentorske radne skupine.

U ponedjeljak, 2 .7. 2018. u 14 sati Gimnaziju će posjetiti gđa. Lidija Kralj, pomoćnica Ministrice i Sanja Horvatić, savjetnica u Kabinetu ministrice znanosti i obrazovanja sa suradnicima – prvi savjetnički posjet povodom ulaska u eksperimentalni program Škola za život u šk.g. 2018./2019.

Sastanak je predviđen sa svim predavačima u prvim razredima u šk.g. 2018./2019. u. u 14:00 u trajanju od 1 sata.

Članovi Mentorske radne skupine uputit će prisutne u buduće aktivnosti, organizacijske procese, razumijevanje profesionalnog razvoja i poticanja izvrsnosti te kontinuiranu suradnju.

Sudjelujući u edukaciji i različitim aktivnostima te dijeleći svoje ideje, iskustva i primjere dobre prakse s drugima, ističe se važnost profesionalnog razvoja ravnatelja, učitelja, stručnih suradnika, odnosno potiče na promišljanja o odgojno-obrazovnim procesima.

Potrebno je napomenuti da će reforma imati pomoć Europske komisije koja će uputiti eksperte iz više zemalja koji će prenositi iskustva svojih zemalja koje su provele reformu.

Prezentacija Eksperimentalnog programa „Škola za život“

Download 1-_1-_Lidija_Kralj_Eksperimentalni_program_Skola_za_zivot.ppt
Skip to content