Novosti

Puhački orkestar DVD Špičkovina – najbolji orkestar na 32. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara

Ovog vikenda, 9. i 10. lipnja 2018., u Novom Vinodolskom održan je 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji je ujedno i središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj.

Na Susretu je sudjelovao 21 orkestar sa preko 800 glazbenika u dvije kategorije koncertnog programa: B (zahtjevniji program) i D (revijalni program), odabranih od strane stručnog žirija selekcijom na 11 županijskih i regionalnih smotri.

Puhački orkestar DVD-a Špičkovina natjecao se u B kategoriji koncertnog programa sa tri skladbe: Mario Komazin: Intrada, fuga i ples, Ivan Božičević: P.U.H. i Kees Vlak: Os passaros do Brasil. Prema odluci stručnog žirija, u sastavu Vanje Lisjaka, Ivana Josipa Skendera te Mire Saje, orkestar iz Špičkovine osvojio je zlatnu plaketu s pohvalom i prvo mjesto sa osvojena 95,67 boda te nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja Maria Komazina: Intrada, fuga i ples.

Ove nagrade priznanje su orkestru u cjelini, ali i svakom pojedinom članu za sva odricanja i uložen trud u ostvarenju ovog rezultata. Veliki uspjeh orkestra ne b i bio moguć bez dirigenta prof. Ivana Kšeneka koji, kako kažu članovi, svojom mirnoćom, stručnošću, a prije svega neizmjernom ljudskošću i dobrotom, vodi ovaj orkestar već duži niz godina.

Na Susretu u Novom Vinodolskom, iz Krapinsko zagorske županije, sudjelovali su još i orkestar „Lipa“ Tuhelj, koji je osvojio drugo mjesto u B kategoriji koncertnog programa te orkestar „Lira“ iz Kraljevca na Sutli koji je osvojio treće mjesto u D kategoriji koncertnog programa.

Uspjesi naših orkestara dokaz su da je puhački amaterizam u Krapinsko-zagorskoj županiji na zavidnoj razini.

Skip to content