Novosti

Radionica “Prostrimo naš tradicijski uskrsni stol”

Ekološko društvo “Lijepa naša ” Dubrava Zabočka Zabok i ove godine održalo je radionicu i manifestaciju povodom Uskrsa pod nazivom “Prostrimo naš tradicijski uskrsni stol” u originalnom tradicijskom okruženju etno kompleksa “Zagorska hiža” .

U ponedjeljak, 10. travnja 2017. učenici 4.r. O.Š. Zabok-P. Š Špičkovina, učiteljica Anica Ormuž i zainteresirani mještani i gosti bojali su jaja na tradicijski i ekološki način- oblaganjem biljem iz prirode i kuhanjem u mješavini lukovine, kopriva i cikle i prezentirana na “gnijezdima” od šiblja i špage.

Također, učenici su sa velikim veseljem sudjelovali u svim fazama izrade tradicijskih i zaboravljenih “keksi na mašinu”, kao i izradi maštovitih uskrsnih čestitki, a predstavljena im je i tehnika oslikavanja staklenih posudica sa ,u ovom slučaju, uskrsnim motivom.

Popodnevno druženje proteklo je u veselom i kreativnom raspoloženju, raspoloženje i radost pokazatelj je potrebe organiziranja što više takvih aktivnosti gdje djeca u većoj mjeri doživljavaju tradiciju kao i potrebu čuvanja, njegovanja i promicanja vrijednosti našeg kulturnog i prirodnog nasljeđa.

Pripremila Ljiljana Kebet

Skip to content