Novosti

Radionice za roditelje „Rastimo zajedno“

Iako je biti roditelj oduvijek bilo lijepo, važno, naporno i odgovorno, roditeljstvo nikad nije bilo složenije ni pod većim pritiscima nego danas. Zbog toga u današnje vrijeme uz prava djeteta i postoji pravo roditelja na podršku koje im pripada zato jer su roditelji. U životu s djetetom javljaju se pitanja: Postupam li dobro, jesam li prestrog ili preblag, dosljedan ili nedosljedan, što mojem djetetu zaista treba, činim li dovoljno, što činiti da svi u obitelji budemo zadovoljni, živimo u miru, ne bojimo se sukoba, znamo riješiti problem, kako biti dobar roditelj koji postupa u najboljem interesu djeteta?

Stoga organizatori pozivaju zainteresirane da se uključe u radionice u kojima će naći vlastite odgovore na ova i druga pitanja, zajedno s drugim roditeljima i stručnim voditeljima. Roditelj najbolje poznaje svoje dijete i sebe, ali iskustva stručnjaka i drugih roditelja često su dobrodošla. Nitko ne zna sve odgovore na sva pitanja sam.

Na radionicama za roditelje „Rastimo zajedno“ kroz predavanja i vježbe stječu se znanja i vještine za bolji odnos s djetetom, kroz razgovor se izmjenjuju iskustva o rješavanju problema s djetetom, kroz druženje se postaje sigurniji, jači, samopouzdaniji.

Radionice traju 10 susreta po dva sata jednom tjedno (srijedom od 17 do 19 sati) uz 11. završni susret. Program je besplatan, a broj korisnika je ograničen na maksimalno 15.

Prijave se primaju na broj telefona 049 221 599 za roditelje djece do 3 godine, a prvi susret je u srijedu 9. veljače od 17 sati.

Izvor: Zagorski list

Skip to content