Novosti

RADNA AKCIJA: U zabočkoj se bolnici održala zanimljiva akcija u kojoj je sudjelovalo medicinsko osoblje, ali i članovi Ravnateljstva bolnice

U šivanju prostirki za operacijske stolove okušao se i ravnatelj OB Zabok, Ivan Švajger, a pravu je vještinu šivanja pokazala i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Božena Štokan.

Kada se za nešto nema novaca, mnogi kukaju i čekaju pomoć. Mi si to nismo dozvolili nego smo stvar uzeli u svoje ruke – rekao nam je na početku akcije šivanja prostirki za operacijske stolove ravnatelj Opće bolnice Zabok Ivan Švajger. Naime, prošlog su četvrtka članovi Ravnateljstva i medicinskog osoblja sašili pedesetak spomenutih prostirki budući da su stare bile dotrajale i poderane pa se nisu mogle koristiti. – Financijska situacija je teška. U vremenu kad jedva skupimo za plaće, nismo si mogli priuštiti kupnju već gotovih prostirki pa smo nabavili materijal i krenuli u radnu akciju – dodao je ravnatelj koji se i sam okušao u šivanju. Na ideju o akciji osoblje je došlo zajedničkim snagama, jer kako su napomenuli, u svakodnevnim razgovorima uvijek pokušavaju naći rješenja za probleme koji muče bolnicu. Vještim je rukama šivala i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Božena Štokan.- Sve sestre koje sudjelujemo u akciji imamo iskustva u šivanju jer smo iz kirurške grane. Zajedničkim snagama odlučili smo pomoći osoblju u operacijskim salama jer njima su prostirke jedno od temeljnih sredstava za rad – rekla nam je Štokan koja je u trenutku našeg posjeta šivala u društvu kolegice instrumentarke Đurđe Požgaj. Za oko nam je u prostoru vešarne gdje se akcija odvijala, zapela stara singerica. Božena Štokan objasnila nam je da je taj antikni primjerak šivače mašine zapravo ostavština jedne kolegice koja je radila u Općoj bolnici Zabok, no da ujedno ima i određenu simboliku. – Singerica je simbol da se vraćamo starim navikama, ali i da svi štepamo kak’ singerice – rekla nam je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo. U akciji je sašiveno pedesetak prostirki, a vrijedna se ekipa Opće bolnice Zabok složila da ovo nije zadnja zajednička akcija.

U vešarni gdje se odvijala akcija šivanja, zatekli smo i staru singericu. Božena Štokan objasnila nam je singerica ostavština jedne kolegice, ali i ima i svojevrsnu simboliku. – Singerica je simbol da se vraćamo starim navikama, ali i da svi u bolnici štepamo kak’ singerice’ – rekla je Štokan.

Izvor: Zagorski list

Skip to content