Novosti

RADNI SASTANAK: HC, Viadukto mjerama kojima bi se trebale ublažiti posljedice izgradnje navedenog čvora na odvijanje prometa na D24

Predstavnici investitora Hrvatskih cesta, izvođača radova Viadukta, ŽUC-a, HŽ-a, policije, grada Zaboka i Oroslavja sastali su se protekle srijede kako bi definirali mjere i aktivnosti vezane uz početak radova na brzoj cesti, odnosno na vrlo zahtjevnom čvoru Andraševec (Bračak). Kad krenu radovi na gradilištustvorit će se i gužve u prometu, pa je ovaj sastanak poslužio i da se građane upozori na eventualne probleme koji će se pojaviti početkom radova, te pronađu alternativni pravci. Prema riječima gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka najvažnije je da se osigura prometna signalizacija dovoljno daleko od ‘događanja’ kako bi vozači pravovremeno izbjegli kritična mjesta. Frano Gašpić iz Hrvatskih cesta, ujedno voditelj projekta, istaknuo je kako su prvi konkretni koraci ispitivanje mosta u Andraševcu da se utvrdi može li on podnijeti teret dovoza materijala. Ukoliko ne, gradit će se pontonski ili betonski most. Isto tako, jedno vrijeme za promet bit će zatvorena i županijska cesta prema Oroslavju, dok će D24 biti regulirana privremenom prometnom signalizacijom. Dakle, ona mora biti prohodna zbog blizine bolnice. Razmišlja se i da radovi stanu kada bude ‘špica’ u prometu’.Zaključak ovog prvog radno operativnog sastanka da se u što kraćem roku dostave prijedlozi alternativnim pravaca prometnica, a novi sastanak bit će već ovaj tjedan. Gradilište na čvoru Andraševec otvorit će se u najkraćem mogućem roku, a most u Andraševcu zbog ispitivanja bio je u ponedjeljak zatvoren za prometu i to u vremenu od 9 do 12 sati.

Frano Gašpić, Hrvatskih cesta: Prvi konkretni koraci su ispitivanje mosta u Andraševcu da se utvrdi može li on podnijeti teretdovoza materijala. Ukoliko ne, gradit će se pontonski ili betonski most.

Gradonačelnik Hanžek: Najvažnije je da se osigura prometna signalizacija dovoljno daleko od ‘događanja’ kako bi vozači pravovremeno izbjegli kritična mjesta.
Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content