Novosti

Radni sastanak župana Željka Kolara s gradonačelnikom Grada Zaboka Ivanom Hanžekom

Nastavljajući obilazak zagorskih općina i gradova, župan Željko Kolar sa suradnicima prošlog je četvrtka posjetio Grad Zabok, gdje je s gradonačelnikom Ivanom Hanžekom razgovarao o aktualnim pitanjima i budućim planovima, ponajviše u gospodarstvu.

Najveći projekt vodoopskrbe je vodosprema Gredice

– Prošle godine Županija je Zaboku za izgradnju infrastrukture u poslovnoj zoni odobrila 200, a ove godine bit će 300 tisuća kuna. Pozvao sam gradonačelnika da se javi na natječaj koji će Županija raspisati vezano uz tri milijuna kuna za izradu projekata za kohezijske fondove – istaknuo je župan Kolar. Na sastanku je bilo riječi i o državnim investicijama, poput cestogradnje i vodnoj anglomeraciji. – Održali smo sastanak s vodstvom Hrvatskih voda, gdje smo dogovorili novčanu pomoć Hrvatskih voda za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za ogroman projekt anglomeracije. Na području anglomeracija Zlatar, Zabok i Krapina koje bi se sada gradile, trebalo bi nam 9 milijuna kuna, što je nemoguća misija, pa smo dogovorili kako će se Hrvatske vode uključiti da riješimo zajednički taj problem. Među projektima vodoopskrbe koji će se izvoditi ove godine na zabočkom području najveći i najbitniji je vodosprema Gredice – naglasio je župan Kolar.

Idejni projekt edukativnog centra SZ Hrvatske

Na sastanku je bilo razgovora i o idejnom projektu edukativnog centra koji će Županija graditi u Zaboku. – To će biti praktički nova srednja škola s restoranom, kuhinjom, hotelčić s 20-ak soba, odnosno edukativni centar za SZ Hrvatsku, a taj idejni projekt uspjeli smo obraniti u Ministarstvu turizma, koje ga je predalo u Ministarstvo regionalnog razvoja, a ono bi trebalo financirati izradu dokumentacije – istaknuo je Kolar. Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek izrazio je zadovoljstvo sastankom, koji je nastavljen obilaskom zabočkih srednjih i osnovne škole. (Sabina Pušec)

U Zaboku će se graditi edukativni regionalni centar kompetencija za ugostiteljstvo i turizam, objekt za edukaciju s praktikumima, restoranom, kuhinjom i hotelom s 20-ak soba, a Ministarstvo regionalnog razvoja trebalo bi financirati izradu dokumentacije
Izvor: Zagorski list

Skip to content