Novosti

Radovi u Ulici Matije Gupca u Zaboku napreduju planiranom dinamikom

U tijeku je izvanredno održavanje nogostupa u Ulici Matije Gupca U Zaboku na dionici od M. Gupca 64 (DM) do M. Gupca 52, ukupne duljine 138 metara.

Radovi se izvode sukladno glavnom projektu kojeg je izradio Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Samira Bašića. Kako nam je odgovorio Danijel Tuđa, ing. građ., stručni suradnik za infrastrukturu u Gradu Zaboku, izvođač radova je Gradnja Cesarec d.o.o., Špičkovina 6a, a vrijednost istih iznosi 276.000, 00 kn i financiraju se u potpunosti iz Proračuna Grada Zaboka.

Radovi obuhvaćaju rezanje asfaltnih površina, rušenje i uklanjanje asfalta i postojećih betonskih rubnjaka, strojni iskop tampona, niveliranje postojećih revizionih okana, postavu novih betonskih rubnjaka i betonskih opločnika (kocki), te novu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Za predmetne radove sva javnopravna tijela izdala su posebne uvjete gradnje, te će se HEP i HT uključiti u projekt, ugradnjom podzemnih kabelskih zdenaca (šahtova) i privodnih PVC cijevi. Stručni nadzor nad gradnjom povjeren je tvrtki BOMEGA projects d.o.o., a završetak radova planiran je do početka rujna odnosno do početka nove školske godine, objasnio je Danijel Tuđa.

Osim uređenja nogostupa i okolnih površina, uključenjem HEP-a i Hrvatskog Telekoma u radove Grada, predmetnim projektom unaprjeđuje se i postojeća infrastruktura sjeverozapadnog dijela Grada Zaboka.

Skip to content