Novosti

„RASTIMO ZAJEDNO mini“ – ponovno u DV ZIPKICA ZABOK

Nastavlja se uspješan niz radionica „RASTIMO ZAJEDNO mini“. Da podsjetimo, radi se o interaktivnim predavanjima Centra Rastimo zajedno za roditelje djece rane i predškolske dobi. Ova predavanja su modificirani oblik nekih sadržaja koji se provode u Programu Rastimo zajedno. Odabrano je nekoliko tema relevantnih za roditeljstvo i dječji razvoj.

Provedena su dva kruga radionica. U područnom objektu u Martinišću roditelji su se bavili temama „Trebaju li djeca granice?“, „Samo se igra – važnost igre za cjeloviti dječji razvoj“ i „Djeca i mediji“ pod voditeljstvom odgojiteljice Zvjezdane Balija i psihologinje Silvije Dugorepec.

Obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju, i za roditelje jasličkih skupina u DV Zipkica Zabok održana su predavanja uživo povodom Tjedna obitelji i obilježavanja 55.-tog rođendana Dječjeg vrtića Zipkica Zabok.

Voditeljski dvojac (Tamara Miletić Damjanović, prof. logoped i Silvija Dugorepec, prof. psiholog) ovaj put je vodio roditelje kroz slijedeće teme: „Emocionalne kompetencije djece“, „Izljevi bijesa kod djece“ i „Kako pomoći djetetu da postane odgovorno i samostalno“.

Ponovo se pokazalo da u radionicama sudjeluju roditelji koji promišljaju o vlastitoj roditeljskoj ulozi i spremni su učiti i aktivno mijenjati pojedine aspekte svog roditeljstva. Povratne informacije su izrazito pozitivne, upućuju na zadovoljstvo i potrebu za nastavkom sličnih sadržaja.

  • Radionice su mi bile izrazito korisne jer sam pomoću informacija dobivenih na radionicama uvidjela koje su moje „slabe“ točke u roditeljstvu i odgoju te će mi to pomoći da na tome poradim. Svaka radionica je bila veoma zanimljiva i saznala sam puno praktičnih stvari koje mogu odmah početi primjenjivati. Sve pohvale!
  • Radionice su bile vrlo korisne pošto sam kao roditelj suočen sa raznim izazovima i nepoznanicama kod odgoja djeteta. Sve je bilo poučno i korisno za iskoristiti u stvarnim situacijama. Bilo bi dobro imati što više takvih radionica.
  • Zadnje tri srijede su najsadržajnije srijede otkad imam ulogu roditelja. Veselila sam se jako radionicama, očekivala puno i dobila još više. Zahvaljujem se na korisnim savjetima u rješavanju svakodnevnih i dugoročnih izazova u roditeljstvu. Spoznala sam i svoje nedostatke na kojima radim i nastavit ću raditi još bolje i efikasnije.
  • Cjelokupni sadržaj i sveobuhvatnost tema vrlo je lijepo prezentiran. Svidjelo mi se što je konstantno prisutna interakcija između voditeljica i polaznika. Osvijestila sam svoje dobre i loše strane roditeljstva i zapravo dobila smjernice kako još više i bolje raditi s vlastitim djetetom.

Skip to content