Novosti

Rastimo zajedno

Da podsjetimo, radi se o Programu koji je nastao u suradnji s UNICEF-om, a čija je svrha pružiti podršku roditeljima u njihovoj zahtjevnoj ulozi. Na radionicama su se preispitivale vrijednosti i ponašanja roditeljstva u najboljem interesu djeteta, učilo se o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbale su se komunikacijske vještine te razmjenjivala iskustva iz svakodnevnog života s djecom. Roditelji su izrazili zadovoljstvo ovakvim oblikom suradnje.

– Ovi susreti mi se čine kao kvalitetno provedeno vrijeme sa stručnjacima i novim dragim ljudima koji su vrlo strpljivo i pažljivo analizirali teme koje me kao mladog roditelja zanimaju. Naučila sam promišljati svoje i ponašanje svojeg djeteta, sada bolje razumijem svoje i njegove reakcije. Očekivanja koja sam ispunila: zanimljivi sadržaji, dobila odgovore na pitanja koja me najviše muče, sve gledam ležernije, s mogućnošću pogreške u mojem roditeljstvu – moglo se čuti od roditelja koji su sudjelovali na radionicama.

Aktivnim sudjelovanjem u provedenih 11 radionica, svaki roditelj je postao ponosni vlasnik diplome za učenje poticajnog roditeljstva. Timu koji provodi radionice naročito je drago da su roditelji prepoznali vrijednost ovih radionica i izdvojili vrijeme za njih, postavljajući si kao prioritet uspostavljanje boljeg odnosa s vlastitim djetetom, što im se čini naročito važno u današnje užurbano i stresno vrijeme. Nadaju se da će im se i ostali roditelji pridružiti u radionicama u nastavku ovog Programa u Zipkici na jesen.

Izvor: Zagorski list

Skip to content