Novosti

REAGIRANJE HŽ INFRASTRUKTURE:’Pješački prijelaz preko pruge kod Prpićevog parka osigurat će se mimoilaznim ogradama’

Povodom članka ‘Potpišite peticiju za gradnju pješačkog prijelaza preko pruge kod Prpićevog parka’, reagirala je HŽ Infrastruktura.

Portal zagorje.com objavio je 14. kolovoza članak pod nazivom ‘Potpišite peticiju za gradnju pješačkog prijelaza preko pruge kod Prpićevog parka’.

U članku stoji da je građanska volonterska platforma Pokreni Zabok pokrenula online peticiju za gradnju pješačkog prijelaza preko pruge kod Prpićevog parka te da Grad Zabok radi na rješavanju svih uočenih nedostataka pa tako izrade pješačkog prijelaza kod Prpićevog parka.

Povodom tog članka, reagiranjem se oglasila HŽ Infrastruktura, a njihovo reagiranje donosimo u cijelosti:

U navedenom tekstu spominje se projekt HŽ Infrastrukture “Modernizacija i elektrifikacija pruge Zaprešić – Zabok”, a objavljene informacije su nepotpune.

Radovi na projektu “Modernizacija i elektrifikacija pruge Zaprešić – Zabok” izvode se sukladno glavnom projektu na koji su ishođene sve potrebne suglasnosti javnopravnih tijela te pravomoćne građevinske dozvole. Glavnim projektom i građevinskom dozvolom nije predviđena izgradnja pješačkog prijelaza na željezničko-cestovnom prijelazu (ŽCP) ZIVT kod parka Milana Prpića u Zaboku, no kako bi se povećala sigurnost pješaka, HŽ Infrastruktura je u dogovoru s Gradom Zabokom izradila dopunu projektne dokumentacije za izmjenu i dopunu građevinske dozvole za spomenuti pješački prijelaz. Sukladno izmjeni i dopuni projektne dokumentacije na ŽCP-u ZIVT u tijeku su radovi na građevinskome uređenju u sklopu kojih će se pješački prijelaz preko pruge osigurati mimoilaznim ogradama sukladno čl. 14 Pravilnika o načinu osiguravanja prometa na željezničko-cestovnim prijelazima i pješačkim prijelazima preko pruge (NN 111/15).

Ističemo da željezničko-cestovni prijelaz ZIVT nije imao osiguran pješački prijelaz preko pruge prije početka radova na projektu “Modernizacija i elektrifikacija pruge Zaprešić – Zabok” .

Molimo Vas da sukladno Zakonu o medijima, objavite ovo reagiranje te da nam se ubuduće s upitima javite na korporativne.komunikacije@hzinfra.hr kako biste dobili točnu i pravodobnu informaciju.

S poštovanjem,

Korporativne komunikacije

HŽ Infrastruktura d.o.o.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content