Novosti

RECITAL: Tihana Car, Doris Tkalčević i Roberto Hren – 30.6.2020. u 18 sati

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK POZIVA VAS NA RECITAL

TI – DO – RE
Tihana Car
Doris Tkalčević
Roberto Hren


utorak, 30. lipnja 2020. u 18:00 sati

GRADSKA GALERIJA ZABOK, Zivtov trg 10/I

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

Ovaj koncert održat će se povodom priprema za prijemni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Tihana Car planira upisati odsjek za duhačke instrumente, Doris Tkalčević odsjek za gudačke instrumente, a Roberto Hren odsjek za glazbenu pedagogiju i odsjek za tambure
.

Sretno mladim glazbenicima!


____________

PROGRAM:


1. J. S. Bach: Partita br. 2 za violinu solo u d-molu

Allemande
Gigue

2. J. S. Bach: Etida br. 7

3. F. Chopin: Etida, op.10 br. 2

4. J. Dont: Etida br. 4

5. H. Wieniawski: Legende, op. 17

6. P. Rode: Caprice br. 2

7. A. Cigankov: Varijacije na temu Mar Djandja

8. Louis Spohr: Koncert br.1 za klarinet in B., op.26

Adagio – Allegro
Adagio
Rondo, Vivace

9. B. P. Kravčenko: Koncert

Allegro vivo
Andantino – Moderato
Allegretto – Allegro

Mentori/ce: Alen Kundih, mag. mus.

Martina Filipan, mag.mus.

Petar Varga, mag.mus.

Korepetitorice: Irena Lenuzzi, mag.mus.

Valentina Čanžar. mag.mus.

________________________


BIOGRAFIJE:

Doris Tkalčević rođena je 16.05.2001. godine u Zaboku. Svoje osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje završava u klasi prof. Ive Smojver 2016. godine sa odličnim uspjehom. Nakon toga upisuje Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, smjer medijski tehničar te paralelni smjer srednje glazbene škole pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku, smjer glazbenica violinistica u klasi prof. Gabrijele Balaž Frčko (2016.- 2017.), prof. Tvrtka Barača (2017. – 2018.), prof. Svena Markovića (2018. – 2019.) i prof. Martine Filipan (2019. – 2020.). Tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja nastupa na značajnim koncertima osnovne glazbene škole, srednje glazbene škole, izložbama i promocijama. Osvaja nagrade na međunarodnim i državnim natjecanjima kao solistica (Bistrički zvukolik 2017. – 2. nagrada, Bistrički zvukolik 2018. – 2.nagrada, 58. Hrvatsko regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa 2020. – 1. nagrada, 1. International Music Competition Online u organizaciji Glazbene škole Dugo Selo, 3. nagrada), kao članica komornih sastava (56. Hrvatsko regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa 2018. – 2. nagrada, 57. Hrvatsko regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa 2019. – 2. nagrada) te u disciplini solfeggio (Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op. 5 2019., 2. nagrada). Trenutno svira na violini majstora Mije Bučara koja je izgrađena 2017. godine.

Tihana Car rođena je 03.12.2001. godine u Zaboku. Svoje osnovnoškolsko obrazovanje stekla je u Glazbenoj školi pri Osnovnoj školi Marija Bistrica u razredu prof. Vedrane Dizdar. Nakon toga upisuje opću gimnaziju Antuna Gustava Matoša u Zaboku te paralelno smjer glazbenik klarinetist u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u klasi prof. Vedrane Dizdar (2016. – 2017.), prof. Mihovila Dorotića (2018. – 2020.) i prof. Alena Kundiha (2020.). Tijekom svog glazbenog obrazovanja bilježi tri prve, četiri druge i jednu treću nagradu na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Kao članica komornog sastava srednje škole osvojila je dvije druge nagrade na regionalnom natjecanju. Sudionica je brojnih seminara kod eminentnih glazbenika i pedagoga kao što su Davor Reba, Radovan Cavallin, David Blumberg, Jože Kotar, Tadej Kenig, Antonio Saiote, Gabor Varga. Često nastupa na značajnim koncertima osnovne glazbene škole, srednje glazbene škole te na izložbama i smotrama. Uz školske obaveze aktivna je članica limene glazbe KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica pod dirigentskom palicom prof. Roberta Homena s kojim redovito nastupa te ima solističke nastupe, a od 2017. godine postala je i članica Gradskog Puhačkog Orkestra Zabok.

Roberto Hren rođen je 2. 12. 2001. u Zagrebu. Živi u Mariji Bistrici. Osnovnu školu i Osnovnu glazbenu školu pohađao je u Mariji Bistrici. Sa osam godina upisuje glazbenu školu s glavnim predmetom – tambure. U prvom i drugom razredu podučavao ga je prof. Miroslav Hriberski, u trećem razredu prof. Robert Međugorac, a od četvrtog pa sve do šestog razreda prof. Tatijana Lenart. Trenutno je završio Gimnaziju AGM u Zaboku te Glazbeni odjel Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku (ŠUDIGO), smjer tambura – bisernica kod nastavnika Petra Varge. Natječe se u različitim kategorijama: kao solist te u tamburaškim orkestrima. Uspješan je u obje kategorije, posebice u solističkoj u kojoj se ističe osvajanje Oskara znanja 2019. godine prilikom osvojenog prvog mjesta na državnom natjecanju. Nastupa s dva orkestra: Tamburaški orkestar zabočke glazbene škole i Tamburaški orkestar KUD-a Lovro Ježek, Marija Bistrica.

S poštovanjem,


Bojana Birač
voditeljica galerije

Skip to content