Ovog vikenda, 03. i 04. prosinca 2022. godine, održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju Regije 4 u Sisku, na 25m bazenu ŠRC Sisak, u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza, Plivačkog kluba Sisak JANAF i klubova Regije 4. Nastupilo je 110 natjecatelja iz 13 klubova koji pripadaju Regiji 4. Pod stručnim vodstvom prof. Ivice Androića, iz svoje plivačke baze Termi Tuhelj put Sisak krenulo je 11 natjecatelja, 7 plivača i 4 plivačice.

Za Olimp su na ovom natjecanju nastupili: Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Enio Horvat, Niki Horvat, Ivan Fučkar, Patrik Dinjar, Emma Horvat, Vanja Bartol, Hana Blažević i Nadja Gorupić.

Plivačice i plivači su bili podijeljeni u kategoriji seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora. Sve utrke su plivane kao finalne, a kategorije su bile otvorene što znači da su mlađi i napredniji natjecatelji u jednoj utrci osvajali medalje u više dobnih kategorija.

Put Zagorja plivači Olimpa vraćaju se sa 98 pojedinačnih postolja (37 zlata, 42 srebra i 19 bronci) te 26 osvojenih postolja u štafetnim utrkama ( 6 zlata, 10 srebra, 10 bronci), odnosno Olimpovci u Zagorje donose ukupno 202 medalje (61 zlatna, 82 srebrne i 59 brončanih).

Olimpovci su ovo natjecanje odradili na najvišoj mogućoj razini i pokazali vrhunsku spremu za predstojeće Prvenstvo Hrvatske koje će se održati od 20. do 23.12.2022. u Rijeci. Sve čestitke plivačicama i plivačima, te treneru Androiću na vrhunskim rezultatima.

Skip to content