Novosti

Rekonstrukcijom zabočke industrijske ceste, planira se gradnja pet kružnih tokova

U proljeće 2019. godine napokon kreće realizacija velike investicije, ne samo za Zabočane, već i za mnoge Zagorce koji često koriste ovu prometnicu

Napokon bi se trebalo krenuti u rekonstrukciju tzv. industrijske ceste u Zaboku, odnosno službeno Ulice dr. Franje Tuđmana, jedne od najprometnijih državnih prometnica u Zagorju, kroz koju dnevno prolazi značajan promet. Na ovoj se cesti događa i puno prometnih nesreća, kako donosi novo izdanje Zagorskog lista. Cesta je puna ulegnuća, rupa, skroz je porozna i potrebna joj je kompletna rekonstrukcija, koju građani čekaju već niz godina.

Uska i puna udarnih rupa

Kako ističu iz Hrvatskih cesta u tijeku je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima – Nacrt dokumentacije o nabavu i procjeni troškovnika. Iza toga ide javna nabava, a radovi bi prema svemu sudeći, trebali početi na proljeće. Planira se rekonstrukcija državne ceste D1 na dionici od D205 do ŽC 2195 uz industrijsku zonu u Zaboku u duljini 3, 2 kilometra. Investitor su Hrvatske ceste. Riječ je o dijelu industrijske ceste koja je uska i nema dodatne trake za skretanje, što je i najveći problem, zbog čega su na toj dionici i česte prometne nesreće. Procijenjena vrijednost radova je, 31, 5 milijuna kuna, a rok za njihov dovršetak je 18 mjeseci, odnosno godina i pol. Na predmetnoj dionici predviđa se izgradnja pet kružnih raskrižja. Lokacije kružnih raskrižja odabrana su prema lokacijama na kojima se nalaze postojeći priključci te na pozicijama na kojima su predviđeni budući priključci za platoe industrijske zone Zabok, a sve prema Prostorno planskoj dokumentaciji grada Zaboka.

Kružni tokovi

Kružni će se tokovi tako graditi u neposrednoj blizini Tifona, na poziciji gdje je trenutno priključak za ‘Trgocentar’, na mjestu postojećeg priključka za Autobusni kolodvor u ulici Josipa Broza Tita, na mjestu postojećeg priključka za centar Zaboka (Ulica 103. brigade) te na postojećem ulazu u grad Zabok (lijevi priključak dio je postojeće ceste, a desni prelazi preko rijeke Krapinice i predviđen je za buduće širenje zone). Iz Hrvatskih cesta ističu kako će se rekonstrukcijom predmetne dionice državne ceste postići značajna sigurnost svih sudionika u prometu te se omogućiti siguran priključak novih kolnih ulaza i izlaza s obzirom na planirano širenje industrijske zone, kao i usklađenje sa postojećim priključcima.

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content