Novosti

Rezultati ankete poslodavaca

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je rezultate ankete poslodavaca koja je provedena još početkom godine. Na području Krapinsko – zagoske županije odazvalo se 449 poslodavaca, od čega 262 trgovačka društva i ustanove te 187 obrtnika, koji su naveli da su tijekom prošle godine zaposlili 1940 radnika, a otpustili 1629, tako da je ostvarena pozitivna zaposlenost.

U ovoj godini novo zapošljavanje planira manje od polovice poslodavaca, a planiraju zaposliti 784 radnika, najviše u prerađivačkoj industriji, trgovini, popravku motornih vozila i djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

Ukupno 110 poslodavaca izjavilo je da na kraju ove godine očekuju povećani broj zaposlenih, dok 33 poslodavca predviđaju smanjenje broja radnika. Rezultati ankete Hrvatskom zavodu za zapošljavanje pomoći će pri savjetovanju, usmjeravanju i dodatnom obrazovanju nezaposlenih, te kao podloga za preporuke u vezi s obrazovnom upisnom politikom i politikom stipendiranja na području Krapinsko – zagorske župnije.

Skip to content