Novosti

REZULTATI UPISA U SŠ: U 1. upisnom roku upisano je ukupno 1375 učenika.

SŠ Bedekovčima ima mjesta za zanimanje zidar, tesar, SŠ Krapina za bravare i mehatroničare, SŠ Oroslavje tokare…

KRAPINA – Završio je 1. upisni rok u srednjim školama i to elektroničkim putem po prvi puta. Za 9 srednjih škola kojima je osnivač KZŽ odobren je upis ukupno 1512 učenika, a u 1. upisnom roku upisano ih je ukupno 1375, izvijestili su iz KZŽ. Svoje upisne kvote po svim obrazovnim programima popunile su Gimnazija Antuna Gustava Matoša u Zaboku, Srednja škola Pregrada te Srednja škola Zabok. Slobodnih mjesta za upis učenika u pojedine obrazovne programe u 2. upisnom krugu ima još u SŠ Bedekovčina – za program kombiniranog odjela zidara, tesara i montera suhe gradnje, za kombinirani odjel proizvođača keramike, keramičara-oblagača i klesara te za kombinirani odjel vrtlara i cvjećara, SŠ Konjščina – za programe komercijalista, prodavača, tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, za kombinirani odjel autoelektričara i elektromehaničara te za kombinirani odjel strojobravara, vodoinstalatera i automehaničara.

SŠ Krapina u drugom upisnom roku ima mjesta u programu tehničara za mehatroniku, za kombinirani odjel bravara i automehatroničara te za kombinirani odjel elektroinstalatera i elektromehaničara, SŠ Oroslavje – za program kombiniranog odjela tokara, strojobravara i automehaničara te za kombinirani odjel vodoinstalatera i stolara. Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok – za program medijskog tehničara,web dizajnera, glazbenika, šivača odjeće i za kombinirani odjel grafičara pripreme, grafičara tiska i grafičara dorade. SŠ Zlatar – za program opće gimnazije. Slobodnih mjesta za upis ima i u Glazbenoj školi Pregrada. Osmi razred osnovne škole na u našoj županiji završilo je 1479 učenika, međutim. Kao i uvijek neki učenici upisat će srednju školu na upisnom području neke druge županije, primjerice Varaždinske ili na zagrebačkom području. (M. Bašak)

Mjesta je ostalo u zlatarskoj gimnaziji.

Gimnazija A.G. Matoša u Zaboku i dalje je popularna među mladima, pa je svotu kvotu ispunila već u prvom upisnim roku.

Zanimanje učenika pokazalo se i za SŠ Zabok i SŠ Pregrada koja nudekorisna i tražena zanimanja kao što su kuhar, konobar, ekonomist, te zdravstvene profesije.

Izvor: Zagorski list

Skip to content