Novosti

RIDE&BIKE II – Poziv na biciklijadu

Poštovani,

Pozivamo vas na RIDE&BIKE Biciklijadu u Klanjcu kojom promoviram, prirodnu i kulturnu baštinu RIDE&BIKE destinacije, bicikliramo u prirodi i družimo se, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera!

Projektom RIDE&BIKE II unaprjeđujemo postojeću biciklističku infrastrukturu na području RIDE&BIKE destinacija, koja uključuje i našu Krapinsko-zagorsku županiju! Projektom smo već educirali biciklističke vodiče, definirali smo RIDE&BIKE standarde odnosno uvjete za Bike friendly objekte, uredili smo odmorišta odnosno 5 novih interaktivnih interprerativnih punktova te uz postojeća odmorišta koja smo postavili kroz projekt RIDE&BIKE I i ona koja je postavila Krapinsko-zagorska županija, trenutno imamo 27 punktova za odmor biciklista. Družili smo se na radionicama interpretacije baštine, na radionicama na kojima smo osmisliti Zajedničku strategiju i Akcijski plan dugoročne suradnje RIDE&BIKE destinacije, a sad je došlo vrijeme da se i aktivno družimo i to upravo biciklirajući!

I zato ovu godinu koju ćemo zasigurno pamtiti kao COVID-19 godinu, želimo ipak napraviti malo ljepšom ako ništa drugo barem malo aktivnijom! Iskoristit ćemo još ove, nadamo se, sunčane dane koji nam predstoje i biciklirajući u prirodi jačati naš imunitet! Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite na 5. klanječkoj biciklijadi koja će se ove godine organizirati u okviru projekta RIDE&BIKE II i sufinanciranju Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.

Biciklijadu organizira vrijedan tim Osnovne škole A. Mihanovića Klanjec, održava se u okviru najpoznatije klanječke manifestacije „Zahvale jeseni“, a startamo

u subotu, 3.10. u 13,00 h (upisi i prijave od 12,00 h) na Trgu A. Mihanovića!

Prijave za sudjelovanje u biciklijadi zaprimaju se putem online obrasca.

Veselimo se našem zajedničkom jačanju imuniteta i vidimo se u Klanjcu!

Izvor: Zagorska razvojna agencija

Download Poziv_Biciklijada_RIDE-BIKE-II.pdf
Skip to content