Novosti

Rotarijanci donirali OB Zabok termovizijsku kameruza detekciju povišene tjelesne temperature

Formalni čin donacije kojoj je pridružena i kutija zaštitnih maski upriličen je proteklog četvrtka.

Hrvatski Rotarijanci do sada su već nebrojeno puta i na različite načine pomagali zajednici, a to svoje poslanje nastavili su vlastitim donacijama i kroz Rotary zakladu i u vrijeme borbe protiv pandemije. Zahvaljujući uključivanju u tu akciju borbe protiv opasne bolesti do sada je donirano 49 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske.

U tome, zahvaljujući Rotary klubu Krapina, nije zaobiđena ni Opća bolnica Zabok. Kamera, koja je postavljena na glavni ulaz u bolnicu služi detekciji povišene tjelesne temperature te signaliziranju za postupanje zdravstvenih djelatnika u zaštiti zdravih i zbrinjavanju oboljelih, odnosno smanjivanju rizika prijenosa Covid-19 virusa. Vrijednost ove donacije iznosi nešto više od 40.000,00 kuna.

Formalni čin donacije kojoj je pridružena i kutija zaštitnih maski upriličen je proteklog četvrtka. Na tome je krapinskim rotarijancima koje je predvodio predsjednik Franc Harapin, zahvalio ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina. Sve to ovjekovječeno je fotografiranjem rotarijanaca i njihovih domaćina za uspomenu na trajno postavljenje kamere koja snima sve koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu, a signalizira one čija povišena temperatura upućuje na mogućnost oboljenja.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content