Novosti

[SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA] Osnovat će se Komisija za problematiku parkiranja

Pročelnica Natalija Gretić obavijestila je vijećnika kako su izbori za mjesne odbore raspisani za 26. svibanj, isti dan kada će se održati i izboru za Europski parlament

Jučer je održana 24. sjednicu Gradskog vijeća Grada Zaboka na kojoj su sve točke jednoglasno prihvaćene, no ponovno se, baš i kao na prošloj sjednici najviše raspravljalo o prometnoj problematici.

Osnivanje Komisije

Nakon prošle sjednice zatraženo je izvješće Plavinke, koja vrši naplatu parkiranja, o broju parkirnih mjesta i iznosima koji su naplaćeni. Vijećnik Josip Horvatin (SDP) dostavljenim izvješćem nije bio zadovoljan. – Izvješće je na razini učenika osnovne škole, nepotpuno i neupotrebljivo. U njemu stoji da se kroz mjesec na parkiralištu kod policije naplati 4780 kuna, a riječ je o 27 parkirnih mjesta. Prema mojoj računici naplatiti se može barem oko 17 tisuća kuna – naglasio je Horvatin, a s njegovom konstatacijom složili su se i drugi vijećnici. Predsjednik vijeća Žarko Ivančić konstatirao je da naplata nikako ne funkcionira te je predložio da se osnuje komisija za parkiranje. – Skupit ćemo nekoliko ljudi te uz pomoć Plavinke popisati parkirna mjesta te vidjeti gdje se bi moglo osigurati dodatnih kapaciteta – naglasio je Ivančić čija je inicijativa prihvaćena. Od redovnih točka dnevnog reda jednoglasno je izglasan Prijedlog odluke o godišnjem izvještaju izvršenja Proračuna Grada Zaboka za 2018. godinu koji je, prema riječima pročelnice Marije Sinković, iznosio nešto više od 52 milijuna kuna, a prihvaćeno je i Izvješće o radu gradonačelnika te izvješće o radu Zagorske javne vatrogasne postrojbe koje je podnio zapovjednik Dražen Sinković. Pročelnica Natalija Gretić obavijestila je vijećnika kako su izbori za mjesne odbore raspisani za 26. svibanj, isti dan kada će se održati i izboru za Europski parlament.

Motokros Vijećnica Nataša Hlaban ponovno je aktualizirala problem vožnje, odnosno treninga na motokros stazi. – Nitko nije protivnik sporta i jasno je svima da postoji jedna tradicija vezana uz motokros, ali grad se razvija, tamo je stambeni prostor i problem bi se nekako morao riješiti – istaknula je Hlaban. Gradonačelnik Ivan Hanžek rekao je da je svjestan problema te da se razgovaralo i s Hrvatskim motorističkim savezom koji razumije problem, ali i s lokalnim motoklubom koji problem i ne razumije baš. Na motokrosu se treninzi, naime, odvijaju tri puta tjedno. Utorkom i subotom u terminu od 16 do 19 sati te četvrtkom od 15 do 20 sati. Na sjednici je rečeno da se ta satnica nastoji smanjiti na dva sata u terminima utorka i subote. – Nadamo se da ćemo postići nekakav dogovor makar ja u tom problemu ne vidim neko brzo rješenje – dodao je Hanžek. HDZ – ov vijećnik Franjo Jadek zahvalio je Gradu što je očišćena Zaseka, a Bojana Birač (SDP) pitala je postoji li neka mogućnost da se na području grada uredi park za pse. – Imamo jednu parcelu koja je poprilično nezgodno položena za neke druge namjene, no za ovu bi mogla biti dobra – naglasio je gradonačelnik te obavijestio vijećnike da je asfaltirana cesta Jadeki – Grdenci te da se radovi dobro odvijaju.

Izvor: zagorje.com

Skip to content