Novosti

SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA ZABOKA Donesena Odluka o sporazumnom raskidu Ugovora o donaciji Matijaš

Iako smatramo da Grad svojim postupcima ničim i ni na koji način nije povrijedio odredbe Ugovora o donaciji, vraćamo donaciju jer se pokazalo da ne postoji obostrana dobra volja za daljnji opstanak donacije u našem gradu, objasnio je gradonačelnik Hanžek

ZABOK – Grad Zabok vraća donatorima Vatroslavu Matijašu i Ani Piji Matijaš iz Zagreba donaciju koja se sastoji od 123 umjetnička djela hrvatskih autora, primljenu po odluci Gradskog vijeća Zaboka i sukladno Ugovoru o donaciji sklopljenom 29.12.2010. godine, odlučili su na posljednjoj sjednici zabočki vijećnici.

Ugovorne strane bez potraživanja

Na potpisivanje sporazuma o raskidu Ugovora o donaciji ovlašten je gradonačelnik, a sporazumom će se utvrditi način i rok povrata umjetnina te utvrditi kako obje strane nakon povrata umjetnina jedna prema drugoj nemaju nikakvih potraživanja po bilo kojoj osnovi, odlučeno je na sjednici Gradskog vijeća Zaboka. Kako je objasnio gradonačelnik Ivan Hanžek, a o čemu smo već pisali, donatori su ugovorom o donaciji postavili uvjet da zbirka bude stalno dostupna javnosti i da se za upravljanje zbirkom imenuje Savjet. Zbirka je bila izložena na prvom katu zgrade na Zivtovom trgu 10, a druge izložbe organizirale su se na traženje i po izboru Matijaša koji je bio i predsjednik Savjeta. Izložba donacije ustupala je povremeno prostor drugoj izložbi, a nakon toga bi Matijaš ponovno postavljao zbirku. No u travnju Vatroslav Matijaš pisao je predsjedniku vijeća i izrazio nezadovoljstvo prezentacijom donacije te u svibnju dostavio drugo pismo u kojem zahtijeva raskid Ugovora o donaciji. – Grad Zabok, iako smatra da svojim postupcima ničim i ni na koji način nije povrijedio odredbe Ugovora o donaciji, spreman je doniranu zbirku vratiti donatorima kako se ne bi nepotrebno stvarao razdor jer se pokazalo da ne postoji obostrana dobra volja za daljnji opstanak donacije u našem gradu – objasnio je gradonačelnik Hanžek.

Oporba traži dopunu izvješća o Plavinki

Na dnevnom redu sjednice našlo se i godišnje izvješće o radu i financijska izvješća Plavinke d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti, u kojima su navedeni ukupno ostvareni prihodi u iznosu od 1.591.984,00 kuna, ukupni rashodi od 1.534.245,00 kuna, dobitak prije oporezivanja od 57.739 kuna i dobit nakon oporezivanja od 43.566 kuna.– Plavinka funkcionira pozitivno, nismo nikada bili u gubitku i odrađujemo poslove u skladu s primanjima. Vjerujem da je stupanj održavanja grada zadovoljavajući s obzirom na limitirane financijske mogućnosti i ljudski potencijal. Većina mehanizacije je dotrajala no snalazimo se, bitnih kapitalnih ulaganja nije bilo jer ne bi donijela novi prihod, a financijski bi nas opteretila – pojasnio je direktor Krešimir Končevski. Vijećnici oporbe nisu bili zadovoljni izvješćem te su tražili da im se dostavi dopuna izvješća s pojašnjenjem troškova poduzeća, razrađenim radnim nalozima s kooperantima te dnevnika rada sa šihtericom. Gradsko vijeće Zaboka na sjednici je primilo na znanje i izvješće o radu gradske Turističke zajednice, koja je od osnivanja do kraja prošle godine ostvarila ukupne prihode od 306.141,36 kuna, rashode od 230.550,46 kuna te višak prihoda od 75.590 kuna.. (S. Pušec)

U 2013. godini HTZ je sufinancirao projekte TZ Grada Zaboka, nabavu poučnih tabli za stazu Bračak, postavljanje smeđe signalizacije za Dvorac Gjalski i nabavu 4 prijenosna štanda. Započet je projekt snimanja turističko-promotivnog filma o gradu Zaboku, uređen je i poslovni prostor koji će koristiti turistički ured u domu strijelaca u Ulici Matije Gupca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content