Novosti

Saborska zastupnica Dunja Špoljar u Zaboku započela ovogodišnji krug susreta s građanima

Do sredine prošle godine na susrete s građanima u zagorske općine i gradove odlazili su zajedno saborski zastupnici Željko Kolar i Dunja Špoljar. Izborom Kolara za župana tu je praksu nastavila zastupnica Špoljar

U lanjskome krugu zagorski su saborski zastupnici obišli sve jedinice lokalne samouprave u Krapinsko-zagorskoj županiji. U tom vremenu primili su od građana po pet do šest pitanja u prosjeku. Pored toga sastajali su se i s lokalnim čelnicima, a ti su razgovori također vrijedni, jer se razmjenjuje pregršt informacija o problemima lokalne zajednice. Zastupnicima je važno i pitanje dostupnosti izvršne vlasti. Načelnicima i gradonačelnicima su otvorena sva vrata ministarstava i mogu odgovore dobiti u razumnome roku.

Najčešća pitanja

Zastupnica Špoljar je tu spona, pomoć i lift prema gore. Dostupna je 24 sata na dan telefonom i mailom na adresi dunja.spoljar@kr.t-com.hr. Zastupnici su i lani bili u Zaboku u ovo doba, a na susret je došlo sedmero građana. Dvoje je bilo došlo samo komentirati trenutačno stanje u državi, a ostali su imali konkretna pitanja koja su kasnije uspješno riješena. Lanjske su godine tako primili oko stotinu građana.

-Danas sam imala dvoje ljudi, od kojih je jednome trebala intervencija, odnosno ažuriranje nekih podataka prema Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, a drugi je bio zbog priznavanja invaliditeta. I drugdje su pitanja uglavnom iz područja rada, socijalne sfere i slično.

Dođu da se malo požale

– Četvrtina građana dolazi samo razgovarati i komentirati. Polovica dolazi s konkretnim problemima, dokumentima i upitima, a jedan dio dolazi se malo požaliti. Ima i onih koji dolaze tražiti posao k meni jer su na rubu egzistencije. Pomognemo u svim slučajevima u okviru naših ingerencija – objasnila je Dunja Špoljar. Zastupnica kaže da bi bila najsretnija kada joj na susrete nebi nitko došao, kada nitko ne bi trebao njenu pomoć ili podršku, jer bi to onda značilo da je sve u redu, pa bi se onda mogla koncentrirati na onaj rad koji je njen prvenstveni posao, a to je da radi na prijedlozima zakona i pitanjima na nacionalnoj razini. -Međutim, i ovaj dio priče me zaista veseli. I svaki onaj kome mogu pomoći i koga mogu uputiti ili mu makar dati pravi link ili adresu kamo da krene da riješi svoj problem – dopunila je zastupnica Špoljar.

DUNJA ŠPOLJAR: Četvrtina građana dolazi samo razgovarati i komentirati. Polovica dolazi s konkretnim problemima, dokumentima i upitima, a jedan dio dolazi se malo požaliti. Ima i onih koji dolaze tražiti posao k meni jer su na rubu egzistencije. Pomognemo u svim slučajevima u okviru naših ingerencija
Izvor: Zagorski list

Skip to content