Novosti

Saborski zastupnici Ivan Hanžek i Danica Hursa zgranuti programom Hrvatskih cesta

Kad govorimo o investicijama u državne ceste u 2011. imamo brzu cestu Varaždin-Ivanec-Krapina koja se najednom pojavila s 300.000 kuna za izradu projekta. Za brzu cestu Popovec-Marija Bistrica-Zlatar Bistrica-Mokrice planira se 14 milijuna kuna od čega 10 za otkup zemljišta, 3 za projektiranje i tek 1.2 milijuna za građenje, što znači da bitnije izgradnje neće biti. Pojavila se nova cesta Pregrada-Krapina s također 14 milijuna. Tu je i spojna cesta Zabok-Krapina s 1.300.000 kuna za projektiranje koje znamo da je već 2-3 puta rađeno. U programu Betterment 2 Zagorske magistrale nema. Marija Bistrica-Kašina je predviđena sa 6 milijuna kuna za građenje. Dionica Risvica-Dubrovčan sa samo 190.000 kuna od čega je 100.000 za građenje – rekao je Ivan Hanžek.

– Ova situacija je nedopustiva. Zagorci i Zagorke to ničim nisu zaslužili. Ovakvim odnosom Vlade, direktno se ugrožava sigurnost Zagoraca koji nemaju alternativu i moraju se koristiti starom Zagorskom. Od svega što je bilo navedeno ostalo je samo 10,5 kilometara dionice Marija Bistrica-Kašina – rekla je Danica Hursa.

– Znamo što prometnice znače za život gospodarstva jedne regije. Ja kao saborska zastupnica najenergičnije protestiram protiv ovakve politke jer je nepravedna i nepravična, godinama se provodi i za to netko mora odgovarati. Može se zaključiti da su si vladajući dali mira od KZŽ. Ne mogu vjerovati da zato nećemo dobiti kvalitetne prometnice – rekla je Hursa.

– Koliko sam stekao dojam i neki čelni ljudi HDZ-a su bili iznenađeni. Očito da glas zastupnika nema težinu kao glas lobija ili drugih ekipa – veli zastupnik Hanžek.

Ivan Hanžek izrazio je bojazan da slijedom događaja i obnova pruge Zaprešić-Zabok ne doživi istu sudbinu. A riječ je o pruzi koja u Hrvatskoj prevozi najviše putnika.

Oboje su se na kraju složili kao je ovaj program Hrvatskih cesta suprotan odluci Sabora iz srpnja 2010. godine kada su dana jamstva za projekt Betterment.

Pripremio: Sebastijan Fuštin

Skip to content