Novosti

Sanacija Opće bolnice Zabok teče uspješno

Ministar zdravlja na odlasku Siniša Varga obišao je Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana. Sanacijski upravitelj bolnice Tihomir Vančina tom je prilikom nazočne upoznao da je Bolnica prošle godine poslovala pozitivno.

Zabilježeno je 60 tisuća pacijenata više nego godinu prije, a kroz bolnicu je prošlo i 10 000 branitelja, što je dovelo do većih prihoda. Zbog toga su dospjele obveze s početnih 18 milijuna kuna tijekom 2015. godine smanjene na 10, 8 milijuna, a, ako se tako nastavi i u ovoj godini, sanacija bi mogla biti završena za 12 do 14 mjeseci. Prošle godine u bolnicu je investirano 5 milijuna kuna.

S 2,5 milijuna kuna iz Ministarstva nabavljeni su ultrazvučni uređaji za odjele neurologije, pedijatrije i radiologije, digitalni mamografski uređaj vrijedan milijun 100 tisuća kuna i anesteziološki aparat, dok su decentraliziranim sredstvima Krapinsko – zagorske županije i vlastitim sredstvima bolnice kupljeni novi aparati za gastroenterološki odjel i više manjih aparata za druge odjele. Time su smanjene liste čekanja i povećana kvaliteta zdravstvene zaštite.

Ministar na odlasku Siniša Varga pohvalio je poslovanje bolnice te zalaganje kako županijske vlasti, tako i svih djelatnika bolnice i naglasio da je i ova bolnica potvrda da je politika ove Vlade na odlasku prema zdravstvu bila dobra i omogućila bolnicama veće prihode i izlaz iz dugova.

To očekuje i od nove Vlade. I župan Željko Kolar pohvalio je pozitivno poslovanje bolnice te zahvalio ministru na odlasku što je prepoznao važnost ove bolnice i što ju je, kako je rekao, punio, a ne praznio. “Pozivam pacijente da se s punim povjerenjem jave u našu bolnicu jer ona je uistinu vrhunska, a od novog ministra, tko god da on bude, ne očekujem ni više ni manje nego što je to učinio ministar Varga.”- rekao je župan Kolar.

Skip to content