Novosti

Savjet mladih o volontiranju

Zamjenica župana Jasna Petek je u petak, 17. lipnja 2016. godine, nazočila sedmoj sjednici Županijskog savjeta mladih koja je održana u Zelenoj dvorani u Zaboku.

Savjet mladih je svoju sedmu sjednicu posvetio mogućnostima volontiranja u Krapinsko-zagorskoj županiji. Članica Savjeta i voditeljica projekta VolontirAjmo Nikolina Bertol je na samom početku sjednice iznijela osnovne informacije o volontiranju u našoj županiji i iskustvima u radu volonterskog centra VolontirAjmo.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek ovom je prilikom poručila da Županija na različite načine pokušava istaknuti važnost volontera i posebno istaknula nedavni izbor najvolontera Krapinsko-zagorske županije „Izborom najvolontera smo ove godine odlučili još jednom zahvaliti svim našim volonterima, ali i na taj način još više promovirati razvoj volonterstva.“ U daljnjoj su raspravi uz članove Savjeta mladih sudjelovali i najvolonteri Krapinsko-zagorske županije Sandra Benčić i Zdenko Babić. Razmjena mišljenja rezultirala je prijedlozima o mogućnostima poticanja volontiranja koje će Savjet mladih u obliku preporuka predložiti nadležnim tijelima.

Članice i članovi Savjeta na ovoj su sjednici raspravljali i o načinima ostvarivanja financijske potpore za projekte usmjerene na mlade iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2016. godinu u sklopu Poziva kojeg je objavilo Ministarstvo socijalne politike i mladih te o sudjelovanju svojih članova na Sajmu udruga KZŽ, sastanku nacionalne koordinacije županijskih savjeta mladih i Youth Regional Networka.

Izvor: www.kzz.hr

Skip to content