Novosti

Savjetovanje “Važnost ulaganja lokalnih i regionalnih zajednica u djecu”

Grad Zabok aktivno sudjeluje na tematskom Savjetovanju akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ pod radnim nazivom „Važnost ulaganja lokalnih i regionalnih zajednica u djecu“ u Samoboru.

Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ i Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske danas, 17. 9. organizirali su tematsko savjetovanje pod nazivom „Važnost ulaganja lokalnih i regionalnih zajednica u djecu“ u Samoboru u Centru za mlade „Bunker“.

Na Savjetovanju se raspravlja o ključnim pitanjima vezanim za ulaganja u djecu s posebnim naglaskom na postojeće prijedloge tzv. „dječjeg proračuna“ i primjere dobre prakse pojedinih gradova i općina u izdvajanjima i praćenju izdvajanja za djecu.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka,Valentina Đurek i stručna suradnica u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i javne potrebe, Martina Šarić aktivno sudjeluju na ovom tematskom savjetovanju.

Grad Zabok, kao “Grad prijatelj djece”, izdvaja za djecu iz gradskog proračuna kroz financiranje DV “Zipkica”, Društva naša djeca, kulturnih i sportskih udruga, te udruga s područja socijalne skrbi, sufinanciranje udžbenika i prijevoza učenika, sufinanciranje osnovne i srednjih škola iznad standarda i dr.

Skip to content