Novosti

Siniša Hajdaš Dončić odlazi na jedan od najjačih resora, u Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture

Siniša Hajdaš Dončić odlazi na jedan od najjačih resora, u Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, i ovo je zasigurno vrhunac njegove karijere. Što o Hajdašu Dončiću kao budućem ministru kažu njegovi kolege, prijatelji, suradnici i građani naše županije pročitajte u našoj anketi.

Kolege, suradnici vjeruju u njega, građanima je žao što su izgubili dobrog župana.

Mirjana Bašak

HRVATSKO ZAGORJE

Ivan Kranjčić, načelnik općine Sveti Križ Začretje

Moje je mišljenje da je prihvatio jedan od najtežih resora koje je uopće mogao dobiti i neće mu biti lako. Poznavajući njegovu sistematičnost, organizacijske sposobnosti i njegov osjećaj da se treba okružiti pametnim, sposobnim i stručnim ljudima bez bojazni da će ugroziti njegovu poziciju, vjerujem da će uspjeti.

Ivan Tuđa, gradonačelnik Oroslavja

Drago mi je zbog njega. Konačno da lijeva opcija ima ministra Zagorca u hrvatskoj Vladi

To je i potvrda izbornog rezultata u III. izbornoj jedinici. Želim mu puno sreće i vjerujem da će se snaći na novoj funkciji, ali i da ne zaboravi na bazu. Ukoliko uspije riješiti izgradnju brze ceste, kao i rekonstrukciju drugih prometnica za naše okvire biti najuspješniji ministar.

Žarko Miholić, načelnik Zlatar Bistrice

Siniša Hajdaš Dončić mlad je čovjek, pun energije, stručnosti, znanja i sposobnosti, čovjek koji ima široke vidike i njegovim imenovanjem na funkciju novog ministra svi će dobiti jednako. Mislim da je to vjerojatno jedno od najboljih rješenja ne samo za Krapinsko-zagorsku županiju, već za čitavu državu.

Dragutin Ulama, načelnik Kumrovca

Njegovim imenovanjem na mjesto ministra pomorstva, prometa i infrastrukture dobili smo vertikalu koja je najjača u Hrvatskoj po pitanju prometne infrastrukture, uz Jasmina Krizmanića i Juricu Krležu. Vrlo pozitivno, poznavajući njegove kapacitete. Objektivno gledano i njegov projekt kojeg je osmislio ”Bajka na dlanu” ne može se razvijati bez prometne infrastrukture. Imam povjerenje u njega,jedino me iznenadila negativne reakcija pojedinih građana u našoj županiji.

Milivoj Škvorc, predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije

Kao Zagorac, čestitam mu kao budućem ministru. Od njega očekujemo da nastavi projekte.Sve je započeto, što on nije htio priznati, te je često napadao i kritizirao Vladu. Sada ima priliku pokazati. Pripremljene su projektne dokumentacije i građevinske dozvole samo ih treba realizirati. Čuo sam da će se potruditi i to očekujemo od njega.

Josip Horvat, gradonačelnik Krapine

Dragutin Borovčak, umirovljenik iz Zaboka

Meni je krivo da ide na taj položaj jer je lijepe projekte napravio i pokrenuo za našu županiju, a sad tko će dalje… ?Kao stručnjak će snaći, i nadam se da će uspjeti.

Sanja Fotivec, prodavačica iz Dubrave Zabočke

To je naš domaći čovjek, susjed i drago mi je da je dogural do mjesta ministra prometa i nadam se da bude nekaj dobroga i korisnoga napravil i za nas.

Nikola Horvat, mesar iz Zaboka

Vrlo pozitivno mišljenje imam o njemu. Super! Drago mi je.

Zdravko Bedeniković, elektrotehničar iz Pregrade

Sretan sam zbog toga, a žao mi je što ćemo izgubiti dobrog župana.

Tomislav Kaltnecker, građevinski tehničar iz Zaboka

Drago mi je, a kako će se snaći, bumo vidli, vrijeme će pokazati.

Siniša Hajdaš Dončić rođen je 29.6. 1974. godine i najmlađi je ministar u Vladi Zorana Milanovića i prvi zagorski ministar u povijesti Krapinsko-zagorske županije koji dolazi iz SDP-a.1999. godine diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2002. stekao titulu magistra ekonomskih znanosti. Trenutno završava doktorat. U Regeneraciji se zapošljava 2001. kao asistent uvoza i izvoza. Na funkciju pročelnika gospodarstva, poljoprivrede, turizma i komunalnih djelatnosti u Krapinskoj županiji dolazi 2002. godine. 2006. izabran je za direktora Zagorske razvojne agencije. Za krapinsko –zagorskog župana izabran je na lokalnim izborima 2009. godine. Predsjednik je ŽO SDP-a Krapinsko-zagorske županije.

Zagorski župan i budući ministar pomorstva, prometa i infrastrukture otvoren je, poduzetan, energičan, timski igrač, s odličnim komunikacijskim vještinama.

Horoskopski je Rak, voli dobru kuhinju, a često se ‘lati’ i pregače. Oženjen je i otac dvoje djece.

Izvor: Zagorski list

Skip to content