Novosti

Sjajni uspjesi učenika i nastavnika Srednje škole Zabok u školskoj godini 2013./2014.

Već u rujnu je projekt „Medenjak uz kavicu“ Ministarstvo turizma proglasilo kao najuspješniji učenički projekt u Hrvatskoj. Na međunarodnom natjecanju učenikaugostiteljskeškole „EUROPA2013“. održanom u Bratislavi u listopadu 2013. postignuti su sjajni rezultati. Učenice Karla JURJEVIĆ i Marta PACADI osvojile su dvije zlatne medalje ( posluživanje svečanog menὒa, postavljanje svečanog stola); mentor: Ivan Petek, Karla JURJEVIĆ i Ivan PETRIŠKO osvojili su srebrnu medalju u disciplini pripremanje slatkog jela pred gostom; mentori Ivan Petek i Tomislav Vranić. Marta PACADI osvojila je i brončanu medalju u pripremi koktela; mentor Ivan Petak, a Ivan PETRIŠKO i Krunoslav EGREDŽIJA zauzeli su 4. mjesto u pripremanju svečanog menὒa; mentor: Tomislav Vranić.

Odlične rezultate postigli smo i na županijskim natjecanjima iz stranih jezika. Na županijskom natjecanjuiz talijanskog jezika zauzeli smo dva prva mjesta:Janja GORIČKI (mentorica Vlatka Benko) i Valentina LOVREK(mentorica Ivana Molnar), te drugo mjestoLjiljana ŽUPANIĆ (mentorica Ivana Molnar). Na županijsko natjecanje iz njemačkog jezika plasiralo se četvero učenika, a učenik Vjekoslav ŠURBEK zauzeo je prvo mjesto (mentorica Vesna Šukan), doksu učenici Tamara FILIPOVIĆ (mentorica Vesna Šukan) i Tomislav KUHADA (mentorica Marija Hruplej) osvojili drugo mjesto.

Na međužupanijskim strukovnim natjecanjima naši učenici bili su iznimno uspješni te zauzeli 1.i 3. mjesto na natjecanju knjigovodstvo s bilanciranjem (mentorica GordanaVurnek ), komercijalisti 1. i 2 mjesto (mentor Milivoj Kralj) te Mladi poduzetnik 1.,2. i 4. mjesto ( mentorica Vesna Rafaj – Saftić).

Na međužupanijskom natjecanju Gastro 5 učenika je izborilo nastup na državnom natjecanju.

U uspjesima ne zaostaju ni naši sportaši : djevojke su osvojile 1. mjesto na županijskom natjecanju u crossu (mentor Mislav Crnković), te 2. mjesto na državnoj poluzavršnici; 1. mjesto na županijskom natjecanju u košarci (mentor Ivan Vrhovec ) te 3. mjesto na državnoj poluzavršnici; 2. mjesto nažupanijskom natjecanju u rukometu (mentor Ivan Vrhovec) i 3. mjesto na županijskom natjecanjuu odbojci (mentor Mislav Crnković). Mladići su osvojili 2. mjesto na županijskom natjecanju u nogometu (mentor Ivan Vrhovec); drugo mjesto na županijskomnatjecanju u crossu (mentor Mislav Crnković) i 3. mjesto na županijskom natjecanju u košarci (mentor Ivan Vrhovec)

Na državna natjecanja ove godine plasiralo se desetoro učenika naše škole koji su postigli i odlične rezultate.

  • ADALBERT ROBINA ( pripremanje menὒa): 7 mjesto

mentor:Tomislav Vranić

  • MARTA PACADI (pripremanje barskih mješavina): 8.mjesto
  • mentor: Ivan Petek
  • MAJA JUREKOVIĆ (poslovanje recepcije hotela): 1. mjesto

mentor: Domagoj Cimperšak

  • PETRA MIKULČIĆ (poslovanje putničke agencije): 7. mjesto

mentor: Domagoj Cimperšak

  • ZRINKA ARL (predstavljanjeturističkog odredišta): 5. mjesto

mentor: Domagoj Cimperšak

  • LUCIJA HORVAT (knjigovodstvo s bilanciranjem): 4. mjesto

mentorica: Gordana Vurnek

  • MATIJA BAKRAN, DENIS CEROVEČKI, MATIJA GREGURIĆ ( Mladi poduzetnik)

4. mjesto

mentorica: Vesna Rafaj –Saftić

  • VJEKOSLAV ŠURBEK (njemački jezik) 3. mjesto

mentorica: Vesna Šukan

Čestitamo svim učenicima i mentorima.

Ravnateljica:

Draženka Jurec,prof.

Skip to content