Novosti

Sjednice Turističkoga vijeća i Skupštine Turističke zajednice grada Zaboka

Novi natječaj se vjerojatno neće raspisivati do donošenja novoga Zakona o turističkoj djelatnosti koji predviđa okrupnjavanje turističkih zajednica više jedinica lokalne samouprave.

Turistička zajednica još nije počela radom jer nisu ispunjeni potrebni uvjeti, a promjena zakonske regulative dodatno usporava te aktivnosti. To ne znači da se u Zaboku nije radilo, rekao je na 6. Sjednici Skupštine Turističke zajednice gradonačelnik Ivan Hanžek, predsjednik TZ. Uređuje se Ured TZ u zgradi Doma strijelaca, postavljena je smeđa signalizacija za Gredice, kupljeni su štadovi za prigodne prodaje i promocije, a uređivala se i Poučna staza Bračak, sada nedostupna radi gradnje petlje s brzom cestom.

Prihodi od 222 tisuće kuna utrošeni na postavljanje TZ ureda

Na dnevnome redu sjednice bilo je razrješenje i imenovanje novih članova TZ. Umjesto Bernarde Jelenčić nova predstavnica Croatia osiguranja je pravnica Ivanka Očić Kutleša, a predstavnika Trgocentra Dragutina Bratkovića zamijenio je Mladen Kušan. Članovi Skupštine upoznali su se i izvještajem Nadzornog odbora i izvršenjem financijskoga plana za prošlu godinu, kada su zabilježeni ukupni prihodi od 222 tisuće kuna, a rashodi nešto više od 183 tisuće. Novac je utrošen, kako je rečeno, za postavljanje infrastrukture za rad TZ i budućega Turističkog ureda.

Čeka se novi zakon

Prije sjednice Skupštine sastalo se Turističko vijeće radi završetka provedenog natječaja za izbor direktora TZ. Na natječaj se javila samo jedna kandidatkinja, a kako nisu ispunjeni traženi uvjeti, natječaj je poništen. Novi se vjerojatno neće raspisivati do donošenja novoga Zakona o turističkoj djelatnosti koji predviđa okrupnjavanje turističkih zajednica više jedinica lokalne samouprave. Dosadašnji zakon predviđa jednu zajednicu za jednu općinu ili grad. U novi bi se zakon trebale ukomponirati i primjedbe i sugestije koje su s terena upućene Hrvatskoj turističkoj zajednici i Ministarstvu turizma, kako bi se ponajprije sa što manje novca mogli postizati što bolji rezultati. Dok se ne zaposli diretkor, Grad će voditi neke akcije na turističkoj promiđbi i realizaciji programa turističkoga sadržaja. Priprema se promjena sadržaja događanja iz dosadašnje ustaljene prakse obilježavanja Dana grada i Svibanjskih svečanosti, kao i drugih manifestacija u gradu u ovoj godini. Gradonačelnik je pozvao Zabočane da počnu uređivati svoje okućnice, vrtove i balkone, budući da je vegetacija već krenula, kako bi i ove godine Zabok bio lijep i uredan.

Lanjski prihodi od 222 tisuće kuna utrošeni su na postavljanje infrastrukture za rad Turističke zajednice i budućeg TZ ureda.
Izvor:Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content