Novosti

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok aktivno se uključila u akciju “Zelena čistka”

U četvrtak, 16.travnja 2015. Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok odazvala se pozivu Grada Zaboka u akciju pod nazivom„Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2015. Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada te saniranja postojećih divljih odlagališta otpada.

U akciji čišćenja uključeno je po nekoliko učenika iz svakog razreda, a prema rasporedu koji je istaknut na oglasnoj ploči u planu čišćenja. Čistili smo prilaz i dvorište škole. Zahvaljujemo i Vatrogasnojzajednici grada Zaboka koja je vatrogasnim šmrkovima očistilai oprala školsko igralište koje je u prilično lošem stanju.

Već nekoliko godina u grafičkoj radionici učenici izrađuju i kutije za selektivno zbrinjavanje otpada, pa je i to naš skroman doprinos ovoj kampanji. Kutije za papir i plastičnu ambalažu su postavljene u prostorima škole.

Također smo se angažirali i na prikupljanju starog papira.

Sudjelovanjem u spomenutim aktivnostima svi zajedno smo pridonijetiljepšem, zdravijem i čišćem okruženju u kojem boravimo.

Pripremila. ravnateljica, Božica Šarić, prof.

Skip to content