Novosti

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok dobila status Microsoft Showcase škole

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću dobila je status Microsoft Showcase škole za dokazanu izvrsnost u unaprjeđenju nastavnih programa kako bi se učenicima omogućilo što kvalitetnije obrazovanje.

Ovo posebno priznanje za nas znači da smo prepoznati kao škola koja primjenjuju ICT u nastavi, potiče motiviranost učitelja u kreiranju modernog edukacijskog okruženja i u velikoj mjeri nalazi inovativne načine prenošenja znanja putem novih tehnologija.

Naša škola se sada nalaze u okruženju od 850 škola širom svijeta te 18 škola u Hrvatskoj prepoznatih po svojem radu na inovacijama i u promišljanju i dizajniranju nastave, učenja i procjene učenja, a s osnovnim zadatkom da učenici steknu bolje kompetencije nužne za poslove 21 stoljeća.

Showcase škole će blisko surađivati s Microsoftom kako bi prednjačile u primjeni inovativnih metoda u obrazovanju te će dijeliti viziju obrazovanja zasnovanog na tehnologiji na način da će podučavati druge škole kako provoditi promjene u educiranju.

“Microsoft Showcase škole su sjajni primjeri primjene inovacija kako bi se uspostavila bolja povezanost, motiviralo učenike te kreirala zajednica koja koristi tehnologiju u školi i izvan nje. Te škole zaista mijenjaju načine učenja i omogućuju učenicima kvalitetnije učenje čime postižu više”, rekao je Anthony Salcito, potpredsjednik edukacijskog segmenta u Microsoftu za cijeli svijet.

Čestitke svim školama kojima je dodijeljen status Microsoft Showcase škole uputila je i Anida Jusufović, voditeljica odjela za obrazovanje za Hrvatsku i BiH u Microsoftu.

Ravnateljica škole:

Božica Šarić

http://www.bug.hr/vijesti/18-hrvatskih-skola-dobilo-status-microsoft-showcas/15537

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content