Novosti

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ima dvostrukog prvaka na Županijskom natjecanju iz informatike

Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na Županijskom natjecanju iz informatike20.veljače 2013. predstavljalo je troje učenika pod mentorstvom profesorice Valentine Đurek: Lucia Vragović 3.r, Andrija Čehko 4.r i Mario Štahan 4.r.

Učenik Andrija Čehko u dvije kategorije i to u kategoriji Osnove informatike za strukovne škole te u kategoriji Algoritmi uporabom programskog jezika C++ za 4. razrede osvojio je prvo mjesto, a učenica Lucia Vragović treće mjesto u kategoriji osnove informatike.

Natjecanje je ove godine održano u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku i to u tri kategorije: Algoritmi, Osnove informatike iRazvoj softvera.

Kategorija Algoritmi u kojoj su sudjelovali i naši učenici provjerava sposobnost rješavanja složenih problema gdje je cilj napisati savršen programski kôd koji će se izvršavati što brže. Kategorija Razvoj softvera stavlja natjecatelje u uloge pravih arhitekata računalnih sustava, jer moraju napraviti što bolje i što veće programe kako bi dokazali da su najbolji. Kategorija Osnove informatike provjerava teoretskoznanje.

Vrlo zapaženi rezultati učenika ŠUDIGO Zabok dokaz su sve ozbiljnijeg rada i napora kojeg ta škola ulaže u informatičko obrazovanje svojih učenika. Upotreba ikorištenje novih tehnologija sa svrhom učenja i poučavanja glavni je cilj zahtjevnog projekta Klikni&Uči koji se uspješnoprovodi u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ove školske godine, a sufinanciran je sredstvima Europske unije.

Ružica Šarić, prof., ravnateljica

Skip to content