Novosti

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok organizira 1. virtualni otvoreni dan Šudiga u subotu 9. svibnja 2020.

Procesi koji se događaju u školstvu nametnuli su nam nove izazove. Promjene koje su nastupile u vrijeme Covida-19 u potpunosti su digitalizirale gotovo sve segmente školstva pa tako i pripreme za upis učenika u 1. razred srednje škole, stoga ove godine po prvi puta organiziramo Virtualni otvoreni dan ŠUDIGA. Smatramo da je upis u prvi razred srednje škole vrlo značajna aktivnost i često jedan od presudnih životnih izbora koji određuje profesionalni put svake mlade osobe. Na tragu toga želimo pomoći i roditeljima i učenicima u tako važnom izboru. Stoga sve zainteresirane imamo namjeru što bolje upoznali s našom školom, programima i bogatim aktivnostima koje provodimo već dugi niz godina, kako bi svi oni koji razmišljaju o umjetničkom obrazovanju imali sve dostupne informacije. Kako bismo što bolje upoznali potencijalne buduće učenike s radom naše škole do kraja nastavane godine intenzivnije će se promovirati Škola, njezini programi, projekti i ostale aktivnosti kojima se bave učenici u redovnoj nastavi, izvannastavnim aktivnostima i projektima. Fokusirat ćemo promociju na učeničke radove i aktivnosti iz pojedinih programa: likovna umjetnost i dizajn, grafička tehnologija, glazbeni programi, medijski i grafički tehničari, web dizajneri. https://tabulanova.sudigoz.hr/

_________________________________________________________________________

Pozivamo učenike osmih razreda i njihove roditelje na Virtualni susret namijenjen svim zainteresiranim učenicima i roditeljima za upis u Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u subotu 9. svibnja 2020. u vremenu od 10 do 10.30 i / ili između 12- 12.30 sati:

pozivnica za susret: https://meetingsemea17.webex.com/join/sudigosrednjaskola

U vrijeme virtualnog sastanka moći će se razgovarati s ravnateljicom škole Božicom Šarić, pedagoginjom Monikom Antunović te nastavnicima pojedinih strukovnih i umjetničkih odjela koji će vas upoznati sa školom, pojedinim obrazovnim programima i aktivnostima te uvjetima upisa u 1. razred u šk. god. 2020./2021.

Ravnateljica:

Božica Šarić

Zašto upisati ŠUDIGO?

Svima vama koji dijelite interes za kreativni sektor, prepoznajete svoj talent u likovnom, vizualnom ili glazbenom području, volite crtati, slikati, pjevati, svirati dizajnirati, fotografirati, istražujete medijsku pismenost, kreirate vlastite web stranice, modno ste osviješteni ili se bavite sličnim aktivnostima želimo vam poručiti da je naša škola pravi izbor za vas.

Mi smo jedina umjetnička škola u Krapinsko – zagorskoj županiji i kod nas dolaze učenici iz svih krajeva Županije, Zagrebačke županije i Zagreba te ostalih dijelova RH.

Ono što nas razlikuje od svih drugih škola svakako se odnosi na razvijanje kreativnosti, inovativnosti, kritičkog mišljenja, individualiziranog pristupa učenicima i projektno planiranje kao sastavni dio svih naših programa i redovnog nastavnog procesa, a što učenicima omogućuju da izraze sebe i usvoje sve potrebne vještine za 21. stoljeće.

Ponekad je u Školi vrlo zahtjevno i teško, ali uvijek je zanimljivo i poticajno, jer mi smo prepoznati kao Škola koja je suvremeno pedagoški orijentirana te svakog učenika stavljamo u fokus. Svi naši programi traju četiri godine i nakon završnog rada, na nekom od naših 6 odjela možete polagati ispite državne mature i nastaviti školovanje na sveučilištima ili se odlučiti za svijet samostalnog rada kao dizajneri, glazbenici, grafičari ili medijski tehničari s puno znanja i kreativnog potencijala.

Ova godina je posebna i puno je nedorečenih pitanja pred nama.

Što s prijemnim ispitima? Hoće li se i kako organizirati? Kada će se održati?

Želim vam poručiti da ćemo dati sve od sebe kako bismo sve dobro i na vrijeme odradili.

Imajte povjerenja u nas, pratite e-upise i web stranicu Škole na kojoj ćemo objavljivati sve novosti koje se tiču upisa u 1. razred.

Prethodnih godina prijemi ispiti bili su početkom srpnja i nadam se da će tako ostati i ove godine te da ćemo u kontroliranim uvjetima održati ispite u školi i na taj način omogućiti kvalitetnu provjeru likovnih i glazbenih sposobnosti kao preduvjet za solidno obrazovanje u umjetničkim programima.

Provjera likovne darovitosti sastoji se od: crtanja i slikanja na zadani likovni zadatak npr. stolice ili slikanja mrtve prirode. Na provjeru je potrebno donijeti: pribor za crtanje i slikanje, papir (blok 5), mekanu olovku, tempere.

Učenici na provjeri likovne sposobnosti moraju steći najmanje 70 bodova od mogućih 120.

Za glazbene programe uvjet za upis je uspješno završeno osnovno glazbeno obrazovanje ili drugi (II) pripremni razred srednje glazbene škole i prijamni ispit glazbene darovitosti.

Prijamni ispit za instrumentaliste obuhvaća provjeru iz temeljnoga predmeta struke i solfeggia, za teoretičara provjeru iz klavira i solfeggia. U ostala naša zanimanja učenici se upisuju samo temeljem ocjena iz osnovne škole.

Za sva vaša pitanja dostupni smo vam putem telefona, e-maila, web stranica škole. Pišite nam, zovite nas, a mi ćemo pokušati odgovoriti na sve vaše nedoumice.

Srdačno vas pozdravljam!

Skip to content