Novosti

ŠKOLA ZA UMJETNOST, DIZAJN, GRAFIKU I ODJEĆU ZABOK-PRVO I DRUGO MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU „DANI ODJEĆE 2014.“

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok s ponosom ističe još jedan izuzetan uspjeh učenica Manuele Kunić i Minee Hruševar u području dizajna odjeće. Učenice su prezentiraleizuzetno kvalitetniidejni, kreativni i likovni sadržaj koji je odraz razvijenih kompetencija naših učenica.

Ove godine Državno natjecanje ¨Dani odjeće 2014¨, održano je početkom travnja 2014. u Varaždinu, provedeno je u pet disciplina, a naša škola natjecala se u dvije kategorije.

U disciplini Modna kolekcija na temu: Barok i čipka – modni eksperimenti i izrađena su tri modela, modni editorijalte mapa, a učenicaMinee Hruševar iz 4 razred dizajna odjeće osvojila je drugu nagradu stručnog žirija u navedenoj kategoriji.

U disciplini Dizajn odjeće na tema prvog dijela natjecanja: Barok i čipka u modnomeksperimentu, također učenica4 razredadizajna odjeće Manuela Kunić izradila je jedan model, mapu od desetmodnih crteža, a na temu na samom natjecanju: Ulični zabavljači izradila je modni i projektni crtež. Njezin rad ocijenjen je kao najbolji rad na državnoj razini te je osvojila prvu nagradu stručnog žirija. Mentorica u obje discipline bila je vrsna profesorica Štefica Zajec Stanić.

Pohvale učenicima i dobar upis na željeni fakultet, a mentorici uz čestitke zaželimo još puno prvoplasiranih učenika na natjecanjima.

Ravnateljica: Božica Šarić

Skip to content