Novosti

ŠKOLA ZA UMJETNOST, DIZAJN, GRAFIKU I ODJEĆU ZABOK U PROVEDBI PROJEKTA: Još smo uvijek željni znanja 2015.

I ove školske godine ŠUDIGO nastavlja s provedbom projekta„Još smo uvijek željni znanja“, koji za cilj ima poticanje volonterizma na prostoru grada Zaboka te senzibilizaciju javnosti za međugeneracijsku solidarnost, razmjenu iskustva i znanja s osobama treće životne dobi putem besplatnih radionica informatičkog opismenjavanja.

Provedbu projekta sufinancira grad Zabok. Ove godine sudjeluje 14 korisnika treće životne dobi s kojima radi14 učenika / volontera. Učenici će kroz deset sati individualnog programa uz podršku voditeljica projekta Sanje Zagorec i Vlatke Guberine voditi polaznike kroz osnove informatičke pismenosti.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sa svojim volonterima je 2011. godine razradila modele suradnje s osobama različite životne dobi te načine na koji bismo povezali mlade i starije generacije kroz međusobno druženje, učenje i stvaranje. Volontirajući u domovima za starije i nemoćne, gdje se njihovim štićenicima pokazalo da nisu zaboravljeni i da iz njihovih priča o djetinjstvu i mladenaštvu možemo mnogo toga naučiti započeli smo graditi mostove u društvu.

Dirnuti starijim osobama – njihovim riznicama znanja i toplim emocijama – naši učenici volonteri odlučili su nastaviti ovu suradnju u svojoj neposrednoj sredini.

Ovom aktivnošću želimo, putem zajedničkog druženja i međugeneracijskog učenja, „razbiti„ predrasude, pridonijeti kvaliteti života i društvenoj integraciji osoba treće životne dobi te senzibilizirati naše učenike, ali i cjelokupnu lokalnu zajednicu za stvaranje kvalitetnijeg životnog ozračja pripadnika treće životne dobi.

25. travnja u 11 sati na Dan otvorenih vrata škole održat će se javno predstavljanje projekta naših volontera, a osobe treće životne dobi imat će priliku izreći svoja iskustva.

Bit će to još jedna prilika za međugeneracijsko druženje, dijeljenje iskustva i stvaranje prilike za neke nove projekte.
Pripremila: ravnateljica, Božica Šarić, prof.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content