Novosti

Skupština DVD-a Opće bolnice Zabok

Najmlađe dobrovoljno društvo u Krapinsko-zagorskoj županiji, DVD Opće bolnice Zabok, svečano je održalo svoju 2. redovnu izvještajnu skupštinu, koju je otvorio predsjednik društva dr. Mladen Zadro. – I u ovim teškim vremenima društvo ulaže sve napore u opremanje svojih članova i prostorija u kojima je predviđeno mjesto za potrebnu vatrogasnu opremu – rekao je Zadro, dodavši kako su zaposlenici bolnice kroz 4 dana, njih 165, prošli osposobljavanje za zaštitu od požara pod vodstvom vatrogasnog časnika Željka Presečkog. Uz pomoć zapovjednika društva Darka Brlića, vatrogasnog časnika I. klase, odradili su i praktično osposobljavanje. Tijekom godine vodstvo društva prisustvovalo je stručnim predavanjima i seminarima vezanim uz zaštitu od požara, posebno kod društava koji su vezani uz zdravstvo i zdravstvene objekte.

Članovi DVD-a Opće bolnice Zabok sudjelovali su i na 26. po redu susretu Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske u Karlovcu. – Mi u našoj VZ zdravstva RH imamo 10 članica, a posebno nam je drago što su 2. rođendan proslavili vatrogasci Bolnice Ugljan i naši kolege iz vaše bolnice – rekao je Branko Kosar, predsjednik VZ zdravstva RH. Ta zajednica postoji 27 godina, a u Hrvatskoj vatrogastvo u zdravstvu djeluje 60 godina u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Na skupštini vodstvo društva zahvalilo se čelništvu bolnice na čelu s ravnateljem Stankom Belinom, VZ Grada Zaboka na stručnoj pomoći u radu, a i svima koji su na bilo koji način kolegama pomagali u nabavci opreme u proteklih 2 godine. Rad DVD-a Opće bolnice Zabok pohvalili su Boris Uhernik, dopredsjednik VZ KZŽ. – Vrag nikada ne spava i zbog toga je edukacija vatrogasaca i djelatnika Opće bolnice Zabok vrlo pohvalna stvar- rekao je Uhernik. DVD Opće bolnice Zabok pohvalili su i Rudolf Zajec, predsjednik VZ Grada Zaboka, predstavnici Opće bolnice Karlovac, DVD Bolnice Varaždin, DVD-a Psihijatrije Vrapče, Bolnice Popovača, Opće bolnice Ogulin, Specijalne bolnice Krapinske bolnice i drugi gosti. Puno sreće u radu vatrogascima u Općnoj bolnici Zabok poželio je i Zvonko Očić, direktor tvrtke ‘Vamat’ iz Zagreba, poklonivši im tom prilikom jedan izolacioni aparat.

Izvor: Dean Stulić, Zagorski list

Skip to content