Novosti

[SKUPŠTINA DVD-A ZABOK] Društvo pohvaljeno i od strane ministra Božinovića koji je posjetio Zabok

Na samom kraju skupštine uslijedila je dodjela priznanja spomenica, diploma, uvjerenja i zahvalnica

U subotu 6. travnja održana je 95. Izvještajna skupština DVD-a Zabok koji u svom sastavu ima ukupno 119 članova.

Skupštinu je otvorio, vodio te pozdravio uzvanike i goste predsjednik društva Vladimir Tršinski, a to su bili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, Franjo Gregurić počasni predsjednik HVZ-a, Darko Car, načelnik Policijske uprave Krapinsko-zagorske, Žarko Ivančić predsjednik gradskog vijeća grada Zaboka, Stjepan Skuliber predsjednik VZ krapinsko-zagorske županije, Dražen Sinković predsjednik VZ Grada Zaboka, Anđelko Švaljek, direktor Regeneracije Zabok, Edo Latović, predstavnik Vatroprometa, Vlatka Sever, šefica knjigovotstvenog servisa FINA-e te dvadesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja vatrogasnih zajednica županija: Krapinsko-zagorske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i susjedne Republike Slovenije.

Nakon izvješća predsjednika, zapovjednika, te predstavnika mladeži koji će biti dostavljen naknadno proizlazi da se mnogo radilo na preventivnom i operativnom planu, na osposobljavanju, pripremama i natjecanjima i dr.

Sva izviešća prihvaćena su jednoglasno kao i prijedlog rada za 2019. i 2020. godinu te financijski plan za 2020. godinu. U planu rada za proteklo razdoblje istaknuto je kako će se raditi kontinuirano na radu sa svim strukturama članstva od djece i mladeži, muškim ekipama i veteranima te zatim na usavršavanju i osposobljavanju daljnjeg članstva.

Na skupštini je jednoglasno prihvaćeno razrješenje dosadašnjeg tajnika Željka Tršinskog na vlastitu zamolbu, ali i predsjednika Stegovne komisije preminulog člana DVD-a Ladislava Golubana.

Zatim je uslijedio izbor novog tajnika i potvrda predsjednika Stegovne komisije, a predloženi kandidati bili su: za tajnika Vladimir Tršinski mlađi te predsjednik Stegovne komisije Zvonimir Belošević koji su od strane Skupštine prihvaćeni jednoglasno.

Okupljenima se obratio ministar Davor Božinović koji je čestitao Društvu na svemu učinjenom kroz protekli period, ali i svih ovih godina, kao i radu s mladima kako bi društvo imalo budućnost. Posebno je zahvalio svim vatrogaskinjama i vatrogascima na čovjekoljublju i domoljublju koju pokazujete ulažeći svoje slobodno vrijeme za dobrobit cjelokupne zajednice. – Na razini države smo napravili ravnateljstvo civilne zaštite u kojem će svojim pristupom sudjelovati i vatrogasci kao najjača snaga sustava zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj. Mi ćemo se truditi da vam pomognemo i da vas kvalitetno opremimo – istaknuo je ministar Božinović

Dr. Franjo Gregurić, počasni predsjednik HVZ-a, u svom pozdravnom govoru rekao je da tu vrlo često te zahvalio na nesebičnoj ljubavi vatrogascima kako dobrovoljnim tako i profesionalnim koju daruju za ljude u potrebi, ne samo u vrijeme požara već u svakoj životnoj potrebi.

Stjepan Skuliber predsjednik VZ krapinsko-zagorske županije pohvalio je rad društva s djecom i mladeži, sudjelovanje na raznim natjecanjima, ali i preventivnom radu s građanima grada Zaboka i okolice.

Predsjednik gradskog vijeća Zaboka Žarko Ivančić iskoristio je prigodu da zabočkim vatrogascima čestita na svemu ostvarenom u protekloj godini te naglasio kako stručnost i osposobljenost vatrogasaca garantira najviši nivo zaštite ljudi i imovine. – Zadovoljstvo je čuti da je ta razina kao i opremljenost zabočkih vatrogasaca na visokom nivou – dodao je Ivančić koji je ujedno primio uvjerenje za zvanje vatrogasac na kojem mu čestitamo te tako postao punopravni član zabočkog DVD-a.

Na samom kraju skupštine uslijedila je dodjela priznanja spomenica, diploma, uvjerenja i zahvalnica.

Vatrogasni veterani su Stanko Tršinski i Zlatko Tršinski, uvjerenje za voditelje vatrogasne mladeži dobili su Lucija Pavlić i Ratko Voslar. Spomenicu za 30 godina dobili su Robert Pevec i Tihomir Tršinski.

Za vatrogasnog dočasnika 1. Klase uvjerenje su dobili Doroteja Lež, Lucija Pavlić, Tomislav Jerneić, Jadranko Merkaš, Jurica Repovečki, Kristijan Štajduhar, Matija Tarade i Miroslav Voslar.

Uvjerenje za vatrogasca 1. Klase dobili Ivan Šoštarko i Štef Štokan.

Punopravni članovi DVD-a Zabok, odnosno uvjerenje za vatrogasca dobili su Žarko Ivančić i Mladen Repovečki

Spomenica za 20 godina od Vatrogasne zajednice grada Zaboka dobio je Tomislav Jerneić, a spomenicu za 10 godina Lucija Pavlić i Vedran Jug.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content