Novosti

Slaven Ivančić trijumfirao u klasi Ski division GP2

U mađarskom Leveleku održana 2. utrka Europskog prvenstva u jet skiju.

foto: Vito Obrovac i Slaven Ivančić

Na jezeru u Leveleku, mađarskom gradu na granici s Ukrajinom, održana je druga utrka Europskog prvenstva u jet skiju. U vrlo jakoj konkurenciji nastupila su i tri hrvatska vozača: Slaven Ivančić, Vito Obrovac i Tihomir Kotarski, koji su ostvarili odlične rezultate, osobito Ivančić i Obrovac. Već legendarni Slaven Ivančić još jednom nas je oduševio i trijumfirao je u klasi Ski division GP2 s pet bodova prednost ispred svog ljutog protivnika Talijana Guidia. Ivančić je trijumfirao u prve dvije vožnje, dok je u trećoj vožnji bio drugi. Postoji žal za trostrukom pobjedom. Naime u posljednjoj vožnji Ivančić je neporavdano kažnjen s kaznom od 30 sekundi, pa je time prosuo tri boda, bez ikakvog razloga. Ivančić tako utrku prije kraja ima 9 umjesto 12 bodova prednosti, pa će na posljednjoj utrci koja će se održati na zagrebačkom Jarunu s Guidijem odlučivati o naslovu europskog prvaka.

-Neke stvari mi zaista nisu jasne. Na treningu sam odvezao najbrži krug, u Portugalu sam sekundu i pol bio brži Guidija, a on je ovdje tri sekunde bio bolji od mene, iako nisam napravio ni jednu grešku. Najgore što sam zbog toga morao startati iz drugog kruga, no odlično sam startao u sve tri vožnje i anulirao sam taj nedostatak. Treću vožnju mi je direktor utrke signalizirao prerani start, pa sam morao stajati u cilju 30 sekundi. Kasnija snimka je pokazala da odluka nije bila ispravna, no ništa nije promijenjeno u konačnom poretku. Žao mi je zbog ovako nepravedne kazne jer sam domnirao cijelu utrku i bio neuhvatljiv – otrkiva nam Slaven Ivančić. Nakon trijumfa Slaven se okušao i u elitnoj klasi Ski division GP1, no odvozio je samo jednu vožnju i završio je jedanaestom mjestu.

Vito Obrovac drugi u klasi Ski GP3 junior

U Mađarskoj je zablistao i Vito Obrovac, koji je stigao do drugog mjesta u klasi Ski GP3 junior. U prvoj je utrci Obrovac trijumfirao ispred Mađara Puskasa, a u preostale dvije bio je treći, što mu je u konačnici donijelo drugo mjesto. Pobjedu je odnio Estonac Lauri, dok je treći bio Portugalac Leite. Šteta što Obrovac nije vozio prvu vožnju, jer bi vrlo vjerojatno bio u kombinaciji za naslov europskog prvaka, a ovako će se boriti za treće mjesto, što bi bio lijep uspjeh, dok kkće Lauri i Leite u direktnom dvoboju odlučivati tko će biti europski prvak u ovoj klasi.

I na kraju Tihomir Kotarski zauzeo je sedmo mjesto u klasi Runaboat GP4. U rpvoj je vožnji bio jedanaesti, u drugoj sedmi, dok je četvrtu završio na četvrtoj poziciji. Šteta što se malo kasno probudio, no imao je i objektivnih problema iz razloga što je prvu vožnju morao startati iz trećeg rada. Nakon dvije utrke Kotarski drži deveto mjesto u klasi.

Rezultati

Ski division GP2: 1. Slaven Ivančić 72 (CRO), 2. Andrea Guidi 67 (ITA), 3. Jasmin Ypraus 56 (EST), … Poredak nakon 2. utrke: 1. Slaven Ivančić 140 (CRO), 2. Andrea Guidi 131 (ITA), 3. Jasmin Ypraus 111 (EST), … Ski division GP1: 1. Kevin Reiterer 75 (AUT), 2 Stian Schjetlein 66 (NOR), 3. Barnabas Szabo 52 (HUN), … 11. Slaven Ivančić 12 (CRO), . Poredak nakon 2. utrke: 1. Kevin Reiterer 150, 2. Stian Schjetlein 123 (NOR), 3. Markus Lutsokert 93 (EST), …

Runaoboat GP4: 1. Philip Salobir 69 (DEU), 2. Mel Kowalczyk 61 (DEU), 3. Linus Lindberg 60 (SWE), … 7. Tihomir Kotarski 41 (CRO), … Poredak nakon 2. utrke: 1. Alejandro Artinano 118 (ESP), 2. Mattias Siimann 117 (EST), 3. Linus Lindeberg 113 (SWE), … 9. Tihomir Kotarski 41 (CRO), … Ski GP3 junior 3.2: 1. Ander Hubert Lauri 70 (EST), 2. Vito Obrovac 65 (CRO), 3. Manuel Leite 62 (POR), … Poredak nakon 2. utrke: 1. Ander Hubert Lauri 138 (EST), 2. Manuel Leite 131 (POR), 3. Vito Obrovac 65 (CRO), …

Izvor:Zagorje.com

Skip to content