Novosti

”Solidarnost na djelu” GDCK Zabok

U četvrtak, 13. listopada. U akciji pod nazivom „Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija” prikupljatiće se odjeća, obuća, hrana i novac. Gradsko društvo Crvenog križa Zabok koje djeluje na području Grada Zaboka i općina: Veliko Trgovišće, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Bedekovčina, ima na skrbi više od 500 osoba. Uglavnom su to obitelji sa više djece i starije nemoćne i siromašne osobe čija su djeca otišla u potrazi za poslom, a nerijetko više ni ne pitaju za roditelje. Mi brinemo o toj kategoriji stanovništva cijele godine nizom aktivnosti. Prikupljamo i raspodjeljujemo rabljenu odjeću i obuću, nabavljamo namještaj, invalidska kolica, pelene i kupujemo hranu. Provodimoprojekt „Pomoć u kući osobama starije životne dobi- na području Grada Zaboka, uz financiranje Grada Zaboka. Tim projektom obuhvaćena su23 korisnika, odnosno obitelji,sa područja Grada Zaboka. Njima se pomaže u održavanju čistoće stambenog prostora i okućnice, odlazi se sa njima do liječnika, dostavlja im se hrana, plaćaju računi itd.- rekla je ravnateljica GDCK Zabok Željka Vukić. Nakon što je lanjska akcija završila, dio sredstava uplatili su školama koje su pomogleprovoditi akciju, odbijeni su osnovni troškovi akcije, dok su sredstva utrošena na kupovinu 100 paketa hrane u vrijednosti od 200 kuna za Božić. Ostataknovaca potrošen je za pakete hrane za Uskrs.
I ove godine, učenici osnovnih i srednjih škola, obilježeni znakovima Crvenog križa, obilazit će kućanstva. Prilikom obilaska terena, građanima će za poklonjeni novac biti uručen novčani bon zahvalnostis oznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren žigom GDCK Zabok.
– Želja nam je da sredstva prikupljenau akciji „Solidarnost na djelu 2011.“distribuiramo korisnicima u Tjednu solidarnosti od08. – 15. prosinca. Namjeravamo kupiti 100 paketa hrane, za svaku općinu i Grad Zabok po 20 paketa, za najugroženije. Financijska sredstva za akciju „Solidarnost na djelu 2011.“ mogu seuplatiti na žiro-račun Gradskog društva Crvenog križa Zabok,2360000-1101372360sa naznakom – ZA SOLIDARNOST, najkasnije do kraja studenog 2011. godine, tako da stignemo na vrijeme kupiti namirnice – istaknula je Vukić. ( zl)

Izvor: Zagorski list

Skip to content