Novosti

SPECIJALNA BOLNICA SV. KATARINA POTPISALA UGOVOR S JEDNOM OD NAJPRESTIŽNIJIH EUROPSKIH BOLNICA UNFALLKRANKENHAUS-BERLIN

Potpisivanju su nazočili ministar zdravlja Siniša Varga i Dijana Cimera, pomoćnica ministra. Potpisivanjem ovoga Ugovora otvara se mogućnost nastupa hrvatskih institucija na zahtjevno europsko tržite, sukladno EU zakonskim direktivama o prekograničnom liječenju.

Prilikom svečanosti potpisivanja ugovora profesor Ekkernkamp izjavio je: ‘Ovaj ugovor danas potpisujem s ponosom i iskreno se radujem zajedničkoj suradnji na europskim i drugim tržištima s bolnicom Sveta Katarina. Bolnici ćemo osigurati svu potrebnu potporu a moj današnji dolazak me uvjerio u to da postoji niz terapeutskih postupaka koji mi trebamo naučiti primjenjivati od Svete Katarine’.

Prof.dr. Dragan Primorac izjavio je: ‘Danas smo pokazali da je hrvatsko zdravstvo itekako konkurentno a nova partnerstva poput ovog današnjeg snažno pozicioniraju Svetu Katarinu i hrvatsko zdravstvo na zahtjevno tržište Europske Unije’.

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina u Zaboku europski je centar izvrsnosti, a od 27.veljače 2014. članica je “The Leading Hospitals of the World” čime je ova bolnica ušla u obitelj rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojima je dodijeljeno ovo prestižno priznanje. Bolnica Sv. Katarina je u cijelosti privatna investicija u koju je do sada uloženo više od 90 milijuna kuna, a golemi potencijal bolnice Sveta Katarina, prepoznala je i Europska Komisija dodijelivši njoj i tvrtki Genos 17 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz EU fondova za projekt razvoja novih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka kod bolesnika sa križoboljom. Bolnica Sv. Katarina službena je bolnica Hrvatskog nogometnog saveza, HNK Hajduk, GNK Dinamo, RNK Split, NK Slaven Belupoa NK Lokomotive, NK Rijeke, NK Istra 1921, RK Podravka, KHL Medveščak, a liječnici ove zdravstvene ustanove su voditelji iličlanovi medicinskih timova Hrvatskog olimpijskog odbora

Bolnica Unfallkrankenhaus Berlin središnji je visokospecijalizirani klinički centar za liječenje i rehabilitaciju najkompleksnih ozlijeda mišićno-skeletnog sustava za područje cijele Njemačke. Njihov centar za liječenje opeklina i plastične kirurgije među najvećim je i najsuvremenijim centrima ove vrste u EU. U bolnici Unfallkrankenhaus Berlin godišnje se liječi više od stotinu tisuća najkompliciranijih slučajeva koji na njihove klinike za neurokirurgiju, traumatologiju i ortopediju, opću kirurgiju, oralnu i maksilofacijalnu kirurgiju, otorinolaringologiju, sportsku medicinu, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, kirurgiju šake, plastičnu kirurgiju dolaze iz cijelog svijeta.

Potpisnici ugovora su Prof. Dr. Axel Ekkernkamp, glavni direktor i Prof. Dr. Ernst Haider, medicinski direktor Unfallkrankenhaus Berlin te prof.dr. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnice Sv. Katarina i dr. Nevenka Kovač, ravnateljica bolnice. Potpisivanju je nazočio i Nikolai Burkart, jedan od najuglednijih Njemačkih poslovnih ljudi, vlasnik lanca zdravstvenih institucija u Njemačkoj s više od 10 000 stacionarnih jedinica te Marcus Aulmann, financijski direktor Unfallkrankenhaus Berlin.

Izvor: www.svkatarina.hr/specijalna-bolnica-sveta-katarina

Skip to content