Novosti

Specijalna bolnica Sveta Katarina postala je službena bolnica Hrvatskog nogometnog saveza

Ugovor o suradnji i partnerstvu između Hrvatskog nogometnog saveza i Specijalne bolnice zaortopediju, kirurgiju, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina potpisali su prošle srijede u Zaboku, Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnice i ravnateljica ove ustanove Nevenka Kovač.

Zahvala na ukazanom povjerenju

– Ovo je space shuttle u vašoj branši i drago mi je da možemo biti na zajedničkom brodu – rekao je Davor Šuker nakon potpisivanja ugovora. Ravnateljica bolnice Nevenka Kovač istaknula je kako je bolnicama cilj imati što više pacijenata, ali da se nada da njihova bolnica neće imati puno posla, barem dok se naši nogometaši ne vrate iz Brazila. – Mi smo ušli među najbolje na svijetu, a sad očekujemo od vas da učinite svoj dio u Brazilu. Ponosni smo što smo postali vaša bolnica -rekla je Kovač i zahvalila se na ukazanom povjerenju. Primorac je rekao kako je bolnica nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku i Kinezilološkog fakulteta u Zagrebu, te da surađuje s vodećim europskim i američkim klinikama.

Centar izvrsnosti

Sveta Katarina nositeljica je i nagrade The Leading Hospitals of the World. Nagrada je to koja se dodjeljuje bolnicama za njihovu izvrsnost u raznim područjima rada. Šuker je uručio je i donatorski ček od 25.000 kuna, Draganu Primorcu, predsjedniku Hrvatske humanitarne udruge CRO UNUM za humanitarnu akciju Srcem za djecu nakon čega su se uputili u obilazak bolnice koja je u kratkom vremenu postala europski centar izvrsnosti i središnje mjesto za liječenje hrvatskih sportaša poput Janice i Ivice Kostelića, Ivana Balića, Mirka Filipovića, Blanke Vlašić, Ivice Olića, ali i drugih poznatih osoba iz javnog života poput Tonija Cetinskog, Halida Bešlića, Severine i dr..

Ovo je space shuttle u vašoj branši i drago mi je da možemo biti na zajedničkom brodu – rekao je Davor Šuker nakon potpisivanja ugovora

Ravnateljica bolnice, Nevenka Kovač istaknula je kako je bolnicama cilj imati što više pacijenata, ali da se nada da njihova bolnica neće imati puno posla, barem dok se naši nogometaši ne vrate iz Brazila.
Izvor: Zagorski list

Skip to content