Novosti

Sporazumi o kretanju bez propusnica nisu važeći!

Žao nam je zbog novonastale situacije i ispričavamo se svima kojima je navedeno postupanje uzrokovalo eventualne neugodnosti. Sve daljnje aktivnosti vezane za novonastale okolnosti oko izdavanja propusnica bit će dogovorene na sjednici Stožera civilne zaštite Krapinsko -zagorske županije, koja će biti održana u utorak, 14. travnja s početkom u 9 sati, priopćili su iz Županijskog stožera.

Stožer civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije poslao je priopćenje vezano za sporazume koje su potpisali zagorski gradovi i općine, a kojima se omogućava nesmetano kretanje bez propusnica. Ipak ti sporazumi nisu važeći, jer ih treba odobriti Nacionalni stožer. Priopćenjem se stoga oglasio Stožer civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije. Priopćenje prenosimo ga u cijelosti.

Drage Zagorke i Zagorci, dragi stanovnici Krapinsko – zagorske županije. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 08. travnja 2020. godine donio je Odluku o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, kojom je omogućeno da se na području hrvatskih županija uvede liberalniji sustav propusnica, odnosno, kojom se građanima dopušta kretanje bez propusnice između općina i gradova koji su prostorno povezani u jedinstvenu cjelinu, a sve sa ciljem da im se olakša svakodnevni život.

Sukladno tome, Krapinsko – zagorska županija istog je dana predložila gradovima i općinama na području županije da zaključe sporazume, kojima bi se omogućilo navedeno liberalnije kretanje stanovništva, što su pojedine općine i gradovi i prihvatili.

No, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas, u subotu, 11. travnja izdao je novu Uputu o načinu dostave i primjeni sporazuma koje zaključe jedinice lokalne samouprave radi zajedničkog obavljanja poslova civilne zaštite, kojom je određeno da se sporazumi mogu potpisati samo na temelju odluka predstavničkih tijela.

Iz tog razloga, sporazumi koje su potpisale jedinice lokalne samouprave s područja Krapinsko – zagorske županije nažalost više nisu važeći, iako je sve napravljeno prema uputstvima iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske – važećoj u vrijeme njihova potpisivanja.

Žao nam je zbog novonastale situacije i ispričavamo se svima kojima je navedeno postupanje uzrokovalo eventualne neugodnosti. Sve daljnje aktivnosti vezane za novonastale okolnosti oko izdavanja propusnica bit će dogovorene na sjednici Stožera civilne zaštite Krapinsko -zagorske županije, koja će biti održana u utorak, 14. travnja s početkom u 9 sati.

Sretan vam Uskrs, i ostanite doma, poručili su svom priopćenju, načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek i župan Željko Kolar.

Izvor:Zagorje.com

Download Uputa-Z-upanijsim-stoz-erima-sporazumi-JLS.pdf
Skip to content