Novosti

SPORT: Odličan nastup Olimpovaca na Kontrolnom natjecanju HPS-a u Rijeci

Plivački klub Olimp s veseljem je objavio kako su počela plivačka natjecanja. Tako je prošli vikend na bazenima Kantrida u Rijeci održano kontrolno natjecanje HPS-a za isplivavnje normi za Europsko prvenstvo i Europsko juniorsko prvenstvo.

Na ovom natjecanju nastupilo je više od 200 plivačica i plivača koji su prema mjerilima HPS-a stekli pravo nastupa. Olimpovci su sa matičnog bazena Termi Tuhelj, predvođeni trenerima Ivicom Androićem i Larom Očić krenuli put Rijeke s 3 plivača i 2 plivačice. Za Olimp su nastupili: Hana Sivec, Jana Pavalić, Vili Sivec, Petar Pavalić i Patrik Erceg.

Vili Sivec je isplivao dvije norme, a Jana Pavalić četiri norme za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati ovog ljeta u Budimpešti.

-Vili Sivec ( Junior ) je na naše opće zadovoljstvo isplivao norme za nastup na juniorskom prvenstvu Europe u dvije discipline Leptirovim stilom i time zasluženo ”naplatio” plivački trud koji je nesebično ulagao na bazenu. Riječ je o normama 200m Leptir ( 2:04,44 = Norma ) i 100m Leptir ( 55,15 sec = Norma ). Vili je je odlično nastupio i u disciplinama 50m Slobodno i 50m Leptir i u obje discipline osvojio 2. mjesto. Jana Pavalić ( mlađa juniorka ) je na nakon Vilija upotpunila zadovoljstvo trenera, svojih i ostalih roditelja u pratnji, plivala odlično i isplivala norme za EJP uz nekoliko državnih rekorda. Riječ je o normama 50m Slobodno ( 26,03 sec = Norma i HR juniorski i mlađe juniorski rekord ), 00m Slobodno ( 57,49 sec = Norma i HR rekord mlađih juniorki ), 100m Leptir ( 1:01,46 = Norma ), 50m Leptir ( 27,17 sec = Norma , 2 stotinke do HR juniorskog rekorda ) – istaknuli su iz Kluba.

Zapažene rezultate je ostvario Petar Pavalić ( Junior ) koji je nastupio u svim disciplinama leđnim stilom ( 50, 100 i 200 m ) i dvije sprinterske dicipline slobodnim stilom ( 50 i 100m ). Petar je bio prvi na 200m, drugi na 50m , treći na 100m Leđno i opet treći na 50m Slobodno.

Hana Sivec ( mlađa seniorka )je plivala sprinterske discipline slobodnim i leptirovim stilom te ostvarila vrlo dobre rezultate i plasmane. Hana je kao mlađa seniorka bila prva na 50m Leptir i dva puta druga na 50m Slobodno i 100m Leptir.

Patrik Erceg ( mlađi junior ) je nastupio na svim disciplinama leptirovim stilom. Patrik je bio prvi na 50m , a dva puta treći na 100 i 200 m Leptir.

Za mjesec dana na istom mjestu, bazenima Kantrida u Rijeci slijedi novo natjecanje 3. Grand prix HPS-a ove sezone na kojem poslovično očekujemo velik broj natjecatelja iz Hrvatse i inozemstva, na kojem će naši plivači imati novu priliku za isplivavanje svojih najboljih rezultata.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content