Novosti

SPORT: Zadar bolji od Zaboka

Košarkaši Zadra slavili su u Zaboku sa 14 koševa razlike (66:80) u utakmici 11. kola Hrvatski telekom Premijer ligaša Hrvatske. Obje su momčadi u ovu utakmicu ušle bez svojih prvih trenera (Tomas zbog bolesti, Mršić zbog kazne) pa su se u ulogama prvih trenera našli Martin Tuđen i Ivan Perinčić. Košarkaši Zadra slavili su u Zaboku sa 14 koševa razlike (66:80) u utakmici 11. kola Hrvatski telekom Premijer ligaša Hrvatske. Obje su momčadi u ovu utakmicu ušle bez svojih prvih trenera (Tomas zbog bolesti, Mršić zbog kazne) pa su se u ulogama prvih trenera našli Martin Tuđen i Ivan Perinčić. Počelo je s obostrano lošom igrom u napadu, na prvi koš se čekalo tri minute, a postigao ga je Gabriel Marić. U 7. minuti na semaforu je stajalo 6:6, Zabok je ušao u bonus, pa su gosti s linije slobodnih bacanja došli do +6 (8:14), no G. Marić je položio sa sirenom za obećavajućih 10:14 na kraju prve četvrtine. Ž

Upravo je druga četvrtina bila ključna za utakmicu. Zabok je nakon polaganja Primorca u 14. minuti imao samo -2 (18:20), a onda su “žuti” počeli pomalo tonuti. Zarredale su se neke greške, pa je Zadar na ulazu u 17. minutu prvi puta došao do dvoznemenkastog vodstva nakon ubačaja Mavre s linije slobodnih bacanja (18:28). Napredovanje gostiju nakratko je zaustavio ubačajem Lisica, no Zadar uzvraća sa serijom od 13:0 koju tricom završava vrlo dobri Palokaj i minutu prije kraja prvog dijela na semaforu stoji velikih +21 za goste (20:41), da bi se na “veliki odmor” otišlo rezultatom 22:41, nakon što je položio vrlo dobri Črnjević. Nakon prvog poluvremena Zabok je na kontu imao 16 faulova, a Zadar 8. Domaći su izveli 6, a Zadar 18 slobodnih bacanja.

Mali tračak nade za možebitni preokret rodio se u 24. minuti nakon što su trice povezali Črnjević i G. Marić, pa se Zabok spustio na -12 (31:43). No tada je odgovornost preuzeo Carter koji je razigrao svoju momčad i gosti na ulasku u zadnjih deset minuta imaju 19 koševa viška (41:60).

U zadnjoj četvrtini Zabok se borio koliko je mogao, gosti su nakon trice Mavre u 34. minuti imali najvećih +23 (47:60). U samoj završnici Tuđen je dao priliku Krajinoviću koji je zabio dvjie trice, pa se Zabok uspio spustiti na kraju na -14 (66:80). Početkom druge četvrtine ozlijedio se Carter koji je morao izaći iz igre, ali nadamo se da će se brzo oporaviti.


Skip to content