Novosti

SPORT: Zadar bolji od Zaboka

Košarkaši Zadra slavili su u Zaboku sa 14 koševa razlike (66:80) u utakmici 11. kola Hrvatski telekom Premijer ligaša Hrvatske. Obje su momčadi u ovu utakmicu ušle bez svojih prvih trenera (Tomas zbog bolesti, Mršić zbog kazne) pa su se u ulogama prvih trenera našli Martin Tuđen i Ivan Perinčić. Košarkaši Zadra slavili su u Zaboku sa 14 koševa razlike (66:80) u utakmici 11. kola Hrvatski telekom Premijer ligaša Hrvatske. Obje su momčadi u ovu utakmicu ušle bez svojih prvih trenera (Tomas zbog bolesti, Mršić zbog kazne) pa su se u ulogama prvih trenera našli Martin Tuđen i Ivan Perinčić. Počelo je s obostrano lošom igrom u napadu, na prvi koš se čekalo tri minute, a postigao ga je Gabriel Marić. U 7. minuti na semaforu je stajalo 6:6, Zabok je ušao u bonus, pa su gosti s linije slobodnih bacanja došli do +6 (8:14), no G. Marić je položio sa sirenom za obećavajućih 10:14 na kraju prve četvrtine. Ž

Upravo je druga četvrtina bila ključna za utakmicu. Zabok je nakon polaganja Primorca u 14. minuti imao samo -2 (18:20), a onda su “žuti” počeli pomalo tonuti. Zarredale su se neke greške, pa je Zadar na ulazu u 17. minutu prvi puta došao do dvoznemenkastog vodstva nakon ubačaja Mavre s linije slobodnih bacanja (18:28). Napredovanje gostiju nakratko je zaustavio ubačajem Lisica, no Zadar uzvraća sa serijom od 13:0 koju tricom završava vrlo dobri Palokaj i minutu prije kraja prvog dijela na semaforu stoji velikih +21 za goste (20:41), da bi se na “veliki odmor” otišlo rezultatom 22:41, nakon što je položio vrlo dobri Črnjević. Nakon prvog poluvremena Zabok je na kontu imao 16 faulova, a Zadar 8. Domaći su izveli 6, a Zadar 18 slobodnih bacanja.

Mali tračak nade za možebitni preokret rodio se u 24. minuti nakon što su trice povezali Črnjević i G. Marić, pa se Zabok spustio na -12 (31:43). No tada je odgovornost preuzeo Carter koji je razigrao svoju momčad i gosti na ulasku u zadnjih deset minuta imaju 19 koševa viška (41:60).

U zadnjoj četvrtini Zabok se borio koliko je mogao, gosti su nakon trice Mavre u 34. minuti imali najvećih +23 (47:60). U samoj završnici Tuđen je dao priliku Krajinoviću koji je zabio dvjie trice, pa se Zabok uspio spustiti na kraju na -14 (66:80). Početkom druge četvrtine ozlijedio se Carter koji je morao izaći iz igre, ali nadamo se da će se brzo oporaviti.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content