Novosti

Srednja škola Zabok i ove je godine nastavila pobjednički niz osvojivši nagrade u svim disciplinama na međunarodnom natjecanju u Bratislavi

Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu iz Bratislave po jedanaesti je put bila domaćin međunarodnomnatjecanju ‘EUROPE 2015’.

Ovogodišnje natjecanje, namijenjeno učenicima srednjih ugostiteljskih škola, održavalo se od 19.10.-23.10.2015. godine. Učenici su se natjecali u sljedećim disciplinama:

priprema svečanog objeda od četiri slijeda, posluživanje svečanog objeda, postavljanje svečanog stola, priprema slastičarskih proizvoda, priprema koktela i flambiranje slatkog jela. Sudionici su bile srednje škole iz Češke, Poljske, Slovačke i Hrvatske.

Čast da predstavljaju našu Školu dobili su učenici 3thk razreda pod stručnim vodstvom mentorica Anke Ilinčić i Renate Tršinski te u pratnji profesorice Irene Bilić.

Učenici Matija Antol i Vjekoslav Flegar (mentorica: Anka Ilinčić) natjecali su se u kategoriji kuhara. Patrik Repovečki i Mark Tomek (mentorica: Renata Tršinski) predstavljali su našu Školu u disciplinama posluživanje i postavljanje svečanog stola. Patrik Repovečki se natjecao u kategoriji pripreme koktela dok se Vjekoslav Flegar, uz pomoć Matije Antola, okušao u disciplini flambiranja slatkog jela.

Učenici naše Škole dobili su priliku otvoriti natjecanje u disciplinama priprema i posluživanje svečanog objeda. Treba spomenuti kako su naši gosti taj dan bili predstavnici južnokorejske ambasade u Bratislavi, predstavnici Grada i kulturnog i javnog života Bratislave te ravnateljica Škole domaćina.

Patrik Repovečki je pokazao svoju umješnost u pripremi koktela u srijedu dok su Vjekoslav i Matija pokazali svoje vještine u flambiranju u četvrtak. Tijekom samog natjecanja, komisije sastavljene od profesora gostujućih škola nadgledale su rad natjecatelja i njihovu izvedbui, sukladno prikazanom,ocjenjivale natjecatelje.

Natjecanje je završeno 23.10. 2015. svečanom dodjelom nagrada najboljim natjecateljima.

Srednja škola Zabok i ove je godine nastavila pobjednički niz osvojivši nagrade u svim disciplinama:

-flambiranje: 1. Mjesto Vjekoslav Flegar i Matija Antol

-postavljanje svečanog stola: 1. Mjesto Mark Tomek i Patrik Repovečki

-priprema koktela: 1.mjesto Patrik Repovečki

-posluživanje svečanog objeda: 2 mjesto Mark Tomek i Patrik Repovečki

-priprema svečanog objeda: 2. Mjesto Vjekoslav Flegar i Matija Antol

Uspjehu učenika uvelike je doprinjela stručna pomoć, podrška i savjeti gosp. Josipa Frišćića voditelja banketnog odjela Hotela Esplanade, Zagreb, gđe Maje Jambrović, direktorice Cvijet Kreative, te mentora iz Termi Tuhelj i Hotela Bluesun Marija Bistrica, a također i Gradu Zaboku koji je svojom financijskom pomoći omogućio odlazak u Bratislavu.

U Zaboku, 27.10.2015.
Slike:

  1. Nagrađeni učenici s mentoricama, ravnateljicom Srednje škole iz Bratislave i prof. Bilić
  2. Postava svečanog stola 1. Mjesto, Posluživanje svečanog objeda: 2 mjesto Mark Tomek i Patrik Repovečki
  1. Priprema koktela 1. mjesto Patrik Repovečki
  1. Flambiranje slatkog jela 1. mjesto Vjekoslav Flegar i Matija Antol

Skip to content