Novosti

Srednja škola Zabok osvojivila brojne nagrade na međunarodnom natjecanju u Slovačkoj

Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu iz Bratislave je i ove godine bila domaćin međunarodnom natjecanju ‘EUROPE 2013’. Natjecanje, namijenjeno učenicima srednjih ugostiteljskih škola, održavalo se u periodu od 21.10.-25.10.2013. godine. Učenici su se natjecali u sljedećim kategorijama: priprema svečanog menija, posluživanje svečanog menija, postavljanje svečanog stola, priprava koktela i dogotavljanje slatkog jela kod stola gosta (flambiranje). 11 srednjih škola iz Češke, Slovačke, Poljske i Hrvatske odazvalo se pozivu a našu Školu predstavljali su učenici 3ub, 3thk i 4thk razreda pod stručnim vodstvom profesora Ivana Peteka i Tomislava Vranića te u pratnji profesorice Irene Bilić.

Učenici Krunoslav Egredžija i Ivan Petriško (mentor: Tomislav Vranić) natjecali su se u kategoriji kuhara. Za posluživanje svečanog menija i postavljanje svečanog stola bili su zadužene učenice Karla Jurjević i Marta Pacadi (mentor: Ivan Petek). Marta Pacadi (mentor: Ivan Petek) se natjecala u kategoriji barmena a u kategoriji pripremanja slatkog jela kod stola gosta (flambiranje), su nastupili Ivan Petriško (mentor: Tomislav Vranić) i Karla Jurjević (mentor: Ivan Petek).

Natjecanja po kategorijama započela su 22.10. 2013. ceremonijom otvaranja na kojoj je naša učenica Marta Pacadi pokazala zavidna umijeća u tehnikama miješanja koktela. Treba spomenuti kako je Marta obilježila i zadnji dan natjecanja koje je završilo upravo njezinim nastupom.

Tijekom samog natjecanja, Ocjenjivačke komisije su pratile učenički rad i njihovu izvedbu a ocjene su dodijeljene ovisno o tome koliko su zadani kriteriji bili zadovoljeni. Članovi Ocjenjivačkih komisija bili su profesori mentori iz škola sudionica natjecanja. Profesor Ivan Petek bio je član Komisije za ocjenjivanje posluživanja svečanog menu – a za 6 osoba. Potrebno je istaknuti kako su naši učenici dobili pohvale za originalnost, kreativnost i inovativnost.

Natjecanje je završeno ceremonijom zatvaranja na kojoj su proglašeni najbolji timovi u svim disciplinama.

Srednja škola Zabok je i ove godine nastavila pobjednički osvojivši nagrade u sljedećim kategorijama:

1. mjesto; Prigotavljanje jela kod stola gosta (flambiranje ), učenici Karla Jurjević i Ivan Petriško , mentori Ivan Petek i Tomislav Vranić

1. mjesto; Postavljanje svečanog stola za 6 osoba, učenice Marta Pacadi i Karla Jurjević, mentor Ivan Petek

2. mjesto; posluživanje svečanog MENU – a za 6 osoba, učenice Marta Pacadi i Karla Jurjević, mentor Ivan Petek

3. mjesto; Pripremanje barskih mješavina – koktela, učenica Marta Pacadi, mentorIvan Petek

Srednja škola Zabok zahvaljuje se svim sponzorima koji su pomogli na bilo koji način u organiziranju i pripremanju učenika za natjecanje;

Poglavarstvu grada Zaboka

Gospođi Vlasti Hubicki

Gospođi Nevenki Gregurić

Vinariji ¨Micak ¨Marija Bistrica

Gospodinu Darku Grdenu, Lojzekova hiža – Gusakovec

Gospodinu Klanjčić Zdravku, Restoran ¨Rody¨

Gospodinu Brlečiću, licitarski obrt Marija Bistrica

Gospodinu Božidaru Sačeru, Birtija ¨Pod Lipom¨

KUD-u ¨Bistra¨ Gornja Bistra

U prilogu: fotografije s natjecanja

U Zaboku, 26.10.2013.

Izvješće sastavili:

prof. Ivan Petek i Irena Bilić

Skip to content