Novosti

Srednjoj školi Zabok jedna zlatna, jedna srebrna i tri brončane medalje

U sklopu 13. međunarodnog natjecanja ‘Europe 2017. koje se održavalo u Bratislavi od 16. do 20. listopada natjecali su se učenici Srednje škole Zabok zajedno s kolegama iz škola iz Slovačke, Češke, Poljske i Hrvatske te po prvi put u povijesti ovog natjecanja, sudionici iz Gruzije. Kao i prijašnjih godina, Srednja škola Zabok je i ove godine bila najuspješnija sudionica s najviše osvojenih nagrada

Svoje predstavnike imali su gradovi Bratislava, Prag, Galanta, Holíč, Tbilisi, Krakov, Prešov i Zabok što je omogućilo učenicima da usvoje nove tehnike priprema jela i pića, predstave svoju kreativnost i individualnost u pripremi istih, vještine, tehnike i razne stilove te upoznavanje s drugim kulturama i njihovim kuhinjama.

Srednja škola se predstavljala u pet disciplina. U disciplini ‘Kuhar’ predstavnici su bili Ivan Barić i Danijela Jakopić pod mentorstvom Ivana Đurkina Benkotića, a trebali su pripremiti svečani meni od četiri slijeda. Jakov Babić i Luka Plaščar su se pod mentorstvom Stjepana Gmajničkog natjecali u disciplini ‘Konobar’, odnosno posluživanja svečanog jela i postavljanje svečanog stola. U disciplini flambiranja voća okušali su se Luka Plaščar i Danijela Jakopić, dok je u disciplini spravljanja koktela sudjelovao Jakov Babić.

Učenici Srednje škole Zabok pokazali su ponovno kako im malo tko može parirati. Naime, Jakov Babić i Luka Plaščar su za posluživanje svečanog jela osvojili zlatnu medalju, Ivan Barić i Danijela Jakopić su za pripremu svečanog menija osvojili srebrnu medalju. Jakov Babić je zajedno s Lukom Plaščarom za postavljanje svečanog stola osvojio srebrnu medalju, u disciplini flambiranju voća sudjelovali su Luka Plaščar i Danijela Jakopić i osvojili brončanu medalju, a Jakov Babić dobio je i brončanu medalju za spravljanje koktela.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content